Za 36-letnega Harryja in tri leta starejšo Meghan bo to drugi otrok. Foto: Vojvoda in vojvodinja Susseška/Misan Harriman
Za 36-letnega Harryja in tri leta starejšo Meghan bo to drugi otrok. Foto: Vojvoda in vojvodinja Susseška/Misan Harriman

"Potrdiva lahko, da bo Archie kmalu veliki brat," sta v izjavi za javnost Susseška potrdila ugibanja, ali se bo družina kmalu povečala, in dodala, da sta "presrečna", ker pričakujeta drugega otroka.

Ob tem sta zakonca, ki od lani živita v ZDA, medijem poslala črno-belo fotografijo, na kateri Harry nežno boža nasmejano Meghan, ki mu leži na nogi, po laseh, viden pa je tudi njen zaobljeni trebušček. Kdaj in kje je fotografija nastala, ni jasno, posnel pa jo je Meghanin dolgoletni prijatelj, fotograf Misan Harriman, ki jo je tudi objavil na svojem profilu na Instagramu in ob njej pripisal: "Meg, bil sem zraven, na poroki, ko se je ta ljubezenska zgodba začela, in počaščen sem, da sem lahko ujel, kako raste." Pri tem je zakoncema čestital ob veseli novici.

V sporočilu za javnost sta zakonca še poudarila, da sta pred javno objavo z novico seznanila tudi svoje najbližje, vključno z Meghanino materjo Dorio Ragland, Harryjevim očetom, princem Charlesom, mačeho Camillo, ter dedkom in babico, princem Filipom in kraljico Elizabeto.

Iz Buckinghamske palače so nato poslali izjavo za javnost, v kateri so zapisali, da so se kraljica in vojvoda Edinburški ter celotna kraljeva družina novice, s katero so bili seznanjeni "malo prej", zelo razveselili.

Kot je znano, je Meghan novembra presenetila z uvodnikom v časopisu New York Times z naslovom Izgube, ki si jih delimo, v katerem je razkrila bolečino ob spontanem splavu, ki ga je doživela nekega julijskega jutra – med pestovanjem Archieja je namreč nenadoma občutila ostro bolečino.

Sorodna novica "Neznosna bolečina" Meghan in Harryja po spontanem splavu

"Spustila sem se na tla z njim v naročju in zapela uspavanko, da bi bila oba mirna, vesela melodija pa je bila močan kontrast mojemu občutku, da nekaj ni v redu. Ko sem pestovala prvorojenca, sem vedela, da izgubljam drugega," je zapisala in dodala, da je bil ob njej, ko je ležala v bolniški postelji, zlomljeni Harry, oba sta jokala, iskala odgovor, kako bosta to prebolela.

Poudarila je, da spontani splav pomeni veliko žalost, ki jo doživlja marsikdo, o njej pa le redki govorijo: "V neznosni bolečini zaradi izgube sva z možem odkrila, da bo v sobi s 100 ženskami od 10 do 20 teh trpelo zaradi splava." Kljub temu pa pogovor o splavu ostaja tabu, prepreden z neupravičenim sramom in osamljenim žalovanjem, je dodala.

Otrok bo, ko se bo rodil, osmi v vrsti za prestol (ne glede na to, ali bo deček ali deklica), za svojim starejšim bratom, ki je sedmi, in očetom, ki je šesti.