Aretha Franklin je znana po tem, da skrbno varuje svojo zasebnost, zato je mnoge presenetila, ko je javno oznanila svojo zaroko. Ta je (za zdaj) razdrta. Foto: EPA
Aretha Franklin je znana po tem, da skrbno varuje svojo zasebnost, zato je mnoge presenetila, ko je javno oznanila svojo zaroko. Ta je (za zdaj) razdrta. Foto: EPA

69-letnica je 1. januarja ponosno oznanila, da sta z dolgoletnim tesnim prijateljem Williejem Wilkersonom zaročena, in v pogovoru za Associated Press na dolgo in široko razlagala, da se na obred že pripravlja, da pomerja poročne obleke, da se ne more odločiti med kreacijami Vere Wang in Donna Karan in da razmišlja o poletni poroki bodisi v Miamiju bodisi v prestižnem predelu Long Islanda, Hamptons.

Dobre tri tedne pozneje pa je na svojem profilu na spletnem družabnem omrežju Facebook in v sporočilu za javnost zapisala: "Z Willom sva ugotovila, da gre vse skupaj malo prehitro in da o številnih stvareh nisva dovolj temeljito premislila. Za zdaj ne bo nobene poroke."

Ni jasno, ali sta se razšla
Ob tem je še zapisala, da kaj več o odpovedani poroki ne bo povedala, saj gre za zelo občutljivo temo, in se sočasno zahvalila oboževalcem ter prijateljem za dobre misli. Ker je sporočilu sledil podpis "Aretha in Will", ni povsem jasno, ali se je par razšel ali pa sta se odločila poroko le preložiti.

Skrbno varuje svojo zasebnost
Slavna pevka, ki je bila do zdaj poročena dvakrat in rodila štiri otroke (najstarejšega, Clarencea, komaj tri dni po svojem 14. rojstnem dnevu), sicer precej nerada govori o svoji zasebnosti, zato je bila za številne že sama oznanitev zaroke precejšnje presenečenje. V pogovoru za revijo People pred slabim letom namreč ni želela povedati niti, ali sta z Wilkersonoms, sicer dolgoletnim prijateljem, v zvezi.