'Izvirni greh' Arethe Franklin - krznena jakna, v kateri je pretekli teden prišla na podelitev grammyjev. Foto: Reuters
'Izvirni greh' Arethe Franklin - krznena jakna, v kateri je pretekli teden prišla na podelitev grammyjev. Foto: Reuters

Združenje za etično ravnanje do živali (PETA) je letos prav Franklinovo razglasilo za najslabše oblečeno zvezdnico. Njen največji greh: "še eno nespodobno krzno" na podelitvi grammyjev. "Lahko si kraljica, o usmiljenju pa nimaš najmanjšega pojma," ji sporočajo aktivisti Pete in dodajajo: "Bi tako bolelo, če bi nekaj S-P-O-Š-T-O-V-A-N-J-A (po njeni največji uspešnici R-E-S-P-E-C-T) pokazala tudi do živali?"

Preostale letošnje najhujše "grešnice" so Eva Longoria, Lindsay Lohan, Kate Moss, Kylie Minogue, med moškimi pa strašljivi Marilyn Manson.

Kylie se ne more ločiti od pitona
Peta je o Longorii zapisala, da je v "cenenem krznu videti kot pocestnica z Ulice glicinij", o Kylie pa, da je "hladnokrvna, ker se ne more odpovedati svoji torbici iz pitonove kože". Propadle zvezdnice Britney Spears skupina tokrat ni želela uvrstiti na lestvico, rekoč, da je že tako povsem na tleh.

Nič več "krznoljubke"
Kot kaže, opozorila Pete niso zaman, saj so Christina Ricci, Martha Stewart in Alicia Keys zatrdile, da so prav zato, ker so se znašle na vrhu Petine lestvice v preteklih letih, opustile nošenje krzna.