Poročila sta se leta 1986. Foto: Reuters
Poročila sta se leta 1986. Foto: Reuters

Nekdanji guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger se je z Mario Shriver poročil leta 1986, skupno zakonsko pot pa sta končala leta 2011. Takrat se je namreč javno razkrilo, da ima s hišno oskrbnico Mildred Patricio Baeno 14-letnega sina. Joseph se je rodil leta 1997, Schwarzenegger naj za očetovstvo ne bi vedel kar sedem oziroma osem let. Dva meseca po razkritju je njegova žena vložila ločitvene papirje.

Po koncu zakona sta romanco našla drugje. Foto: Reuters
Po koncu zakona sta romanco našla drugje. Foto: Reuters

"To je bil zagotovo eno izmed največjih nazadovanj in neuspehov v mojem življenju," je junija leta 2015 v intervjuju za radio SiriusXM priznal zvezdnik in dodal, da se zaveda, da je sam krivec za nastali položaj. Ločitveni postopek se je sicer vlekel kar deset let, tako je ločitev šele zdaj postala uradna. Razloga za dolgotrajnost naj bi bila pomanjkanje motivacije in zapletenost sporazuma glede deljenja premoženja, poroča Yahoo Entertainment.

Par ni podpisal predporočne pogodbe. Foto: Reuters
Par ni podpisal predporočne pogodbe. Foto: Reuters

Par namreč ni podpisal predporočne pogodbe, tako da se je celotna lastnina morala pravično razdeliti na polovico – težko je bilo predvsem v primeru nepremičnin. Sodnik, ki je posredoval pri razhodu, naj bi ločitev potrdil in podpisal na začetku decembra, ločitev pa je bila v sodni sistem vpisana 28. decembra.

Uradna ločenca imata skupaj sicer štiri odrasle otroke: 32-letno Katherine, dve leti mlajšo Christino, 28 let starega Patricka in 24-letnega Christopherja. 74-letnik naj bi bil sicer od leta 2013 v razmerju z fizioterapevtko Heather Milligan. Njegova nekdanja žena naj bi bila po nekaterih poročanjih od leta 2013 nekaj časa v zvezi z republikanskim strategom Matthewom Dowdom, leta 2017 pa potrdila, da je samska.