Foto: AP
Foto: AP

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Ash Barty je sporočila, da pričakuje prvega otroka. Šampionka se je lani po odprtem prvenstvu Avstralije poslovila od teniških igrišč, zato ne bo branila zmage v Melbournu prihodnji mesec.

26-letnica je na družbenih omrežjih pred kratkim razkrila, da pričakuje svojega prvega otroka. Na Instagramu je objavila sliko svoje psice Origi, ki je glavo prislonila ob otroške čeveljčke. "Leto 2023 bo najboljše. Zelo se veselimo nove dogodivščine. Origi je že zaščitniška velika sestra," je zapisala.

Skupaj s partnerjem, profesionalnim golfistom Garryjem Kissickom, poročena sta od julija lani, sta objavila še fotografijo otroškega kompleta v barvah nogometnega kluba Liverpool, kjer je Kissick dodal pripis: "Majhna rdečka, 2023."

Prekinila 44-letni urok

Ash Barty je trikratna zmagovalka turnirja za grand slam, teniški svet pa je pretresla lani, ko je le sedem tednov po zmagi v Melbournu prenehala športno kariero. Barty je takrat prekinila 44-letno čakanje na novega domačega zmagovalca v posamični kategoriji.