Lisa Marie Presley, edini otrok pokojnega kralja rokenrola, je umrla 12. januarja 2023 za posledicami zapletov pri lepotni operaciji. Leži ob sinu Benjaminu, ki je umrl pred štirimi leti. Foto: Reuters
Lisa Marie Presley, edini otrok pokojnega kralja rokenrola, je umrla 12. januarja 2023 za posledicami zapletov pri lepotni operaciji. Leži ob sinu Benjaminu, ki je umrl pred štirimi leti. Foto: Reuters

Benjamin Keough, sin Lise Marie Presley in Rileyjin brat, je 12. junija 2020 storil samomor. V avtobiografiji pa Riley in Lisa Marie razkrivata, da so ga pokopali šele dva meseca pozneje, v vmesnem času pa se je mama od sina poslavljala kar doma. "Povedali so nam, da lahko imamo posmrtne ostanke doma, če lahko zagotovimo ustrezne pogoje. Zato ga je imela v naši hiši, na suhem ledu," je v knjigi z naslovom From Here to the Great Unknown razkrila 35-letna igralka, ki je biografijo dokončala po materinih zvočnih posnetkih.

"Za mojo mamo je bilo zelo pomembno, da je imela dovolj časa, da se je od njega poslovila. Enako kot takrat, ko je umrl njen oče. Tudi jaz sem posedela ob njem," je zapisala. Truplo Bena Bena, kot ga je ljubkovalno klicala mati, so namestili v posebno spalnico, kjer je bila temperatura precej nizka (55 stopinj Fahrenheita oz. okoli 13 stopinj Celzija), s čimer so preprečili razpadanje.

"V zvezni državi Kalifornija ni zakona, ki bi določal, da je treba umrlega pokopati takoj. Našla sem zelo empatično lastnico pogrebnega zavoda," je Lisa Marie Presley razložila v knjigi. "Pojasnila sem ji, da mi je to, da sem imela očeta v hiši, zelo pomagalo. Ker sem lahko šla k njemu in se z njim pogovarjala. Pa je rekla: 'Pripeljali ti bomo Ben Bena. Lahko ga boš imela pri sebi.'."

Kot je še poudarila glasbenica, ki je umrla januarja 2023 zaradi zapletov po lepotni operaciji, se zaveda, da je "imela izjemno srečo", da se je lahko od sina poslovila, kot je želela. "Občutek sem imela, da lahko še vedno skrbim zanj in za kratek čas odložim slovo. Lahko sem si vzela čas za pripravo na to, da ga pospremim k počitku."

Benjamina so pozneje pokopali v grobnici na posestvu Graceland, kjer ležijo vsi pokojni člani družine, vključno z Elvisom in od lani tudi Liso Marie. Ta je imela zgolj devet let, ko je kralja rokenrola pri 42 letih (16. avgusta leta 1977) zadela srčna kap. V grobnico so ga položili dva dni po smrti, 18. avgusta, pred tem pa tudi številnim oboževalcem omogočili, da so se od njega poslovili.

V knjigi sicer Lisa Marie pripoveduje tudi o svojih spominih na slavnega očeta, se spominja odraščanja v Gracelandu in se dotakne življenja po Elvisovi smrti, ko se je z mamo Priscillo Presley preselila iz Memphisa v Los Angeles. Podrobno opisuje tudi svoje zasebno življenje, vključno s štirimi zakoni (med drugim je bila, kot je znano, poročena tudi z Michaelom Jacksonom), in razkriva marsikaj o svojih štirih otrocih – ob Riley in Benjaminu, ki ju je imela s prvim možem, glasbenikom Dannyjem Keoughom, je v četrtem zakonu z Michaelom Lockwoodom rodila danes 16-letni dvojčici Harper in Finley.