Michelle Robinson in Barack Obama sta se poročila oktobra leta 1992, na prvem zmenku sta si ogledala film Spikea Leeja Naredi pravo stvar. Foto: EPA
Michelle Robinson in Barack Obama sta se poročila oktobra leta 1992, na prvem zmenku sta si ogledala film Spikea Leeja Naredi pravo stvar. Foto: EPA

Bil je smešen. Sam sebe ni jemal preveč resno.

Prvi vtisi Michelle Obama o Baracku.
Zakonska para Bush in Obama
Zakonski par Obama bo v Beli hiši nasledil Georgea in Lauro Bush. Foto: EPA

Prihodnjo prvo damo je presenetilo njegovo ime, ko sta se bolje spoznala, pa sta se takoj ujela, je povedala. "Ni mu bilo mar, kaj mislijo drugi in kakšen je videti, ni se zanimal za modo, zelo pa so ga zanimala pomembna vprašanja. Bolj je skrbel za delo, ki ga je opravljal v skupnosti, kot pa za svoj videz," je prvega temnopoltega novoizvoljenega ameriškega predsednika opisala soproga.

"Kakšno ime je Barack Obama?"
Ko je prvič spoznala svojega bodočega moža, se je danes 44-letna Michelle najprej vprašala, kakšno ime je Barack Obama. "Moja domneva je bila, da mora biti ta moški malo čuden," je dejala za CNN. Obama se je namreč zaposlil v odvetniški pisarni Sidley Austin v Chicagu, kjer je delala tudi sama. Ko ga je bolje spoznala, sta se takoj ujela, je še pojasnila. "Bil je smešen. Sam sebe ni jemal preveč resno. Razmišljal je zelo trezno, čeprav je prihajal iz zelo eksotičnega okolja v primerjavi z mojim," je povedala in dodala, da se njen mož "z leti ni veliko spremenil".

Eden najbolje oblečenih moških z luknjo v hlačah
47-letnega Baracka Obamo po pripovedovanju njegove žene ne skrbi preveč zunanji videz. "Barack ima še vedno iste hlače in majice, ki jih je imel, ko sva se poročila, zaradi česar se smejim, ko ljudje rečejo, da je eden najbolje oblečenih moških," je dejala njegova žena. "Mislim, da to morda pomeni, da je videti v svojih oblačilih dobro, ker je visok in suh, vendar če pogledaš od blizu, imajo hlače zadaj luknjo. In čevlji, zadnjič sem jih pogledala in rekla, potrebuješ nove čevlje," je še pripovedovala žena novoizvoljenega ameriškega predsednika.

Obama je božične in novoletne praznike z družino preživel na Havajih, zdaj pa so se že vrnili v Chicago. Prihodnji teden bo odpotoval v Washington, kjer bo 20. januarja na položaju nasledil Georgea Busha.

A. K.

Bil je smešen. Sam sebe ni jemal preveč resno.

Prvi vtisi Michelle Obama o Baracku.