Rodila se je 24. aprila 1942. Foto: EPA
Rodila se je 24. aprila 1942. Foto: EPA
Njen izbranec je že skoraj 25 let James Brolin. Foto: EPA
Njen izbranec je že skoraj 25 let James Brolin. Foto: EPA

Barbra Streisand se je rodila v revnem judovskem okolju v newyorškem Brooklynu. Od malih nog je sanjala o igralski karieri, že več kot pol stoletja pa žanje uspehe – lahko se pohvali s kar več kot 140 milijoni prodanih albumov, tem pa lahko prišteje še oskarje, emmyje in zlate globuse.

Njena kariera se je sicer začela v šestdesetih letih v nočnih klubih in na Broadwayu. Na enem od nastopu v nočnem klubu je spoznala skladateljski par Alana in Marilyn Bergman, ki je nato desetletja pisal njene uspešnice, kot so The Windmills of Your Mind, Solitary Moon, The Same Hello, the Same Goodbye in That Face.

Vsestranska Barbra Streisand je uspehe žela tudi na odru ter v filmu in na televiziji. Za svoj prvi večji hollywoodski film Smešno dekle (1968) je prejela oskarja za najboljšo igralko. Številni njeni filmi, kot je Dekle, ki sem jo ljubil, so postali filmska klasika. Nekoč je priznala tudi, da je bil ameriški igralec Robert Redford njen najljubši filmski partner.

Zadnji dve leti sta bili zanjo produktivni

Kot pred kratkim je sama povedala, se nerada ozira nazaj, saj rada živi v sedanjosti, a čas pandemije covida-19 je zvezdnica izkoristila tudi za potovanje v preteklost.
"Kar se je dogajalo v tej državi, je bilo slabo. Doma sem se lahko zbrala, ni mi bilo treba na dogodke ali obiskovati ljudi, tako da je to bil tudi zelo razmišljujoč čas." V tem času je grammyjevka med drugim izdala album Release Me 2, kompilacijo B-strani preteklih desetletij, končuje pa tudi avtobiografijo, s katero se ukvarja že približno 40 let.

Obdobje pandemije naj bi dobro delo tudi njenemu zakonu z ameriškim igralcem Jamesom Brolinom, s katerim si življenje deli že skoraj 25 let. Iz prvega zakona z ameriškim igralcem Elliottom Gouldherjem ima sicer sina Jasona.