Barron Trump na maturitetni slovesnosti 18. maja letos. Foto: Reuters
Barron Trump na maturitetni slovesnosti 18. maja letos. Foto: Reuters

Najmlajši otrok Donalda Trumpa in edini, ki ga ima s svojo tretjo ženo Melanio, Slovenko, je po poročanju ameriškega tabloida New York Post na kampus prišel v sredo, obkrožen z agenti tajne službe in oblečen kot običajen študent poslovnih ved – v belo polo majico, črne hlače in obut v športne copate.

Po poročanju časopisa Barron med študijem ne bo živel na območju univerze, ampak se bo na predavanja vozil iz svojega domovanja v očetovi stolpnici Trump Tower.

Kot se je pohvalil Donald Trump, je bil Barron sprejet na "veliko kolidžev", a se je odločil za newyorško univerzo na Manhattnu, saj mu je bilo tam zelo všeč. "Zelo kakovostna šola je," je za Post dejal Trump in dodal: "Sam sem hodil na Wharton, in to je bila zagotovo ena od šol, o kateri smo razmišljali, a smo se na koncu odločili za Stern."

Študij na omenjenem prestižnem kolidžu sicer ni poceni – letnik stane 65.000 ameriških dolarjev (58.000 evrov), v ta znesek pa ni vključene cene nastanitve in drugih stroškov, navaja Huffington Post.

Ko je Barron sredi maja maturiral na zasebni srednji šoli Oxbridge na jugu Floride, je njegov oče zatrdil, da namerava sin študirati na isti univerzi kot on in kot njegovi starejši otroci (Ivanka, Donald Trump mlajši in Tiffany), torej na univerzi Wharton v Pensilvaniji.