Bella Hadid. Foto: Instagram
Bella Hadid. Foto: Instagram

25-letno Bello je k odprtosti spodbudil video mlade igralke Willow Smith, v katerem iskreno govori o tesnobi in negotovosti. Bella pa je dejala, da se je po Willowinih besedah počutila "manj osamljeno". V zgodbah na Instagramu je delila delček omenjenega videa, poleg pa je delila serijo fotografij, na katerih je v solzah. "Družbeni mediji niso resnični. Za vse, ki se trudite, zapomnite si to. Včasih morate slišati le to, da niste sami," je zapisala manekenka.

Nadaljevala je: "Imela sem dovolj zlomov in izgorelosti, da vem sledeče: če dovolj delaš na sebi, in če preživiš čas sam, da razumeš svoje travme, sprožilce, radosti in rutino, boš vedno lahko razumel ali izvedel več o svoji bolečini in kako ravnati."

V objavi na Instagramu je svojih 47 milijonov sledilcev naslovila z besedami, "da nikoli niso sami", svetovala jim je še: "Želim, da veste, da je na koncu predora vedno svetloba."

Sorodna novica Anksiozne motnje: Kdor beži pred tesnobo, bo tekla za njim

Bella je že prej govorila o svojem duševnem zdravju. Ob dnevu ozaveščanja o duševnem zdravju leta 2019 je dejala: "Gre za boj, za katerega vem, da ga je večina izmed nas že bíla v preteklosti ali se trenutno z njim ukvarja." Januarja si je nato vzela premor od družbenih medijev, da bi se osredotočila na izboljšanje svojega duševnega zdravja.

Vse več zvezdnikov se je izoliralo od družbenih omrežij. Lana Del Rey je septembra zaprla vse svoje profile na družbenih omrežjih.

Dobrodelna organizacija za duševno zdravje Mind ocenjuje, da bo eden od šestih ljudi v Angliji v katerem koli tednu doživel pogoste težave z duševnim zdravjem, kot sta anksioznost in depresija, piše britanski BBC.