Affleck in Garner sta se razšla leta 2015. Foto: Reuters
Affleck in Garner sta se razšla leta 2015. Foto: Reuters
Ben se sicer trenutno greje v objemu svoje prve velike zvezdniške ljubezni Jennifer Lopez. Foto: EPA
Ben se sicer trenutno greje v objemu svoje prve velike zvezdniške ljubezni Jennifer Lopez. Foto: EPA

Javnost in zveste oboževalce Hollywooda so pred kratkim razburile besede igralca Bena Afflecka, ki je v pogovoru za radijsko oddajo Howards Sterna razložil okoliščine njegove ločitve z Jennifer Garner.

V njem je Affleck dejal, da je bil zakon z Garner eden od razlogov za njegov alkoholizem. "Če se 2015 ne bi ločila, bi verjetno še vedno pil," je povedal igralec. Na podlagi teh besed so nekateri mediji in oboževalci igralca obtožili, da je za svoj alkoholizem obtožil svojo ženo.

"To ne bi moglo biti dlje od resnice," je v odgovor dejal Affleck. "Vzeli so dve uri dolg iskren pogovor in ga zreducirali v besede, ki so pravo nasprotje tega, kar sem v pogovoru dejansko dejal." Kot je še dodal, nikoli ne bi rekel slabe besede o svoji nekdanji ženi, s katero je preživel nekaj najlepših trenutkov svojega življenja.

Kot je povedal, sta z ženo na neki točki preprosto ugotovila, da nisva več združljiva in da se je njun odnos ohladil. A sta se odločila, da zaradi otrok ostaneta v zakonu, kar je Afflecku postala nekakšna kletka, zaradi katere se je zatekel k alkoholu. "A to ne pomeni, da je za kar koli kriva Jennifer, če kdo, potem jaz sam." Ko sta se končno ločila, sta se odločila za intenzivno sostarševstvo, ki je po Benovih besedah do zdaj delovalo odlično in v korist njunim trem otrokom.

"Nikoli za svoj alkoholizem ne bi krivil Jennifer in nekateri so me po pogovoru označili za najbolj prostaškega, apatičnega človeka. To nisem jaz, te primerjave so me zelo prizadele."