Bernie Ecclestone je bil dolgoletni šef formule 1. Foto: AP
Bernie Ecclestone je bil dolgoletni šef formule 1. Foto: AP

Kot so sporočili brazilski organi, so 91-letnega Britanca aretirali v sredo na letališču Viracopos v zvezni državi Campinas. V njegovi prtljagi so med pregledom odkrili neprijavljen kos orožja. Po prijetju so ga odpeljali na zaslišanje.

Ecclestone je priznal, da je pištola njegova, a zatrdil, da ni vedel, da jo ima v kovčku. Orožje je bilo brez streliva. Plačal je nekaj več kot 1000 evrov varščine, nato so ga spustili na prostost.

Milijonar je poročen z Brazilko Fabiano Flosi, ki je prevzela priimek Ecclestone. Z njo se je v preteklih dneh v Južni Ameriki udeležil več dogodkov. Med drugim sta si ogledala dirko starodobnikov in se srečala s trikratnim svetovnim prvakom v formuli 1 Nelsonom Piquetom. Britanec ima v bližini Sao Paula tudi plantažo kave.

Fabiana je julija leta 2020 rodila njunega prvega skupnega otroka, sina Acea. To je Ecclestonov prvi sin in skupno četrti otrok. Ima tudi 65-letno Deborah, 35-letno Tamaro in 31-letno Petro. Deborah se je rodila v njegovem prvem zakonu z Ivy Bamford, drugi dve hčerki pa v drugem s Slavico Radić. Ima tudi pet vnukov in enega pravnuka.

Nekdanji vodja formule 1 je s 46-letno Brazilko poročen od leta 2012.