Komu bo na koncu uspelo zavzeti 'prestol' na svetovnem spletu? Foto: EPA
Komu bo na koncu uspelo zavzeti 'prestol' na svetovnem spletu? Foto: EPA

Postavitev novega mejnika je proslavila s svojimi oboževalci. "Če držimo skupaj, lahko dosežemo kar koli. Zato vas naslavljam s kralji in kraljice YouTuba. Združite se!" je bila odločna zvezdnica, znana po svojih presenečenjih. Gaga namreč bije hud boj za prevlado na spletu z najstniško senzacijo Justinom Bieberjem.

Tako so se že nekaj časa pojavljala ugibanja, kdo izmed njiju bo podrl magično mejo ene milijarde ogledov. Številni spletni analitiki so si bili edini pri odgovoru: Gaga. Če bi upoštevali še njene videe, ki so na ogled prek drugih portalov, pa bi Gaga presegla okroglo številko že marca, poroča TubeMogul.

Bieberju, ki naj bi milijardo ogledov dosegel prihodnji mesec, v tolažbo ostaja dejstvo, da je še vedno na vrhu lestvice najbolj gledanih izvajalcev v obdobju enega leta.

Kot ugotavljajo analitiki, fant nikoli ni bil daleč za pevko. V samo zadnjih treh mesecih so Bieberjevi videospoti v povprečju dosegli 3,98 milijona ogledov na dan, Gagini pa 2,04 milijona. Gagina zmaga pa je toliko bolj neverjetna, če upoštevamo dejstvo, kako hitro je Bieber zavzel družabno omrežje Twitter.