Foto: EPA
Foto: EPA

Njen oboževalec Prenell Rousseau mora tako začasno ostati vsaj 200 jardov – približno 183 metrov – stran od Eilisheve in njene družine. Z njimi mora takoj prekiniti vsakršne stike – to velja do preklica, naslednja obravnava na sodišču pa je predvidena za 1. junij.

Glede na policijska poročila je bil Rousseau 5. maja aretiran zaradi motenja posesti, naslednji dan pa je bil že izpuščen iz pripora. Eilisheva sicer trdi, da se je 24-letnik pri njej doma pojavil večkrat, poleg tega poudarja, da se je na njeni posesti tudi "nepredvidljivo obnašal".

"Medtem ko smo čakali na varnostnike, je Rousseau ostal na našem dvorišču, se usedel in začel brati knjigo, medtem ko je imel ves čas nekakšen monolog," je zapisala v sodnih dokumentih. "Moj oče mu je večkrat rekel, naj odide, a tega ni želel storiti."

Po njenih besedah naj bi se na njenem dvorišču pojavil sedemkrat, na petih izmed teh obiskov pa ni nosil niti zaščitne maske.

Eilisheva je sicer na letošnjih grammyjih pometla z vso konkurenco, poleg tega pa je njena skladba Bad Guy postala najbolje prodajani digitalni singel leta 2019 na svetu.

Po podatkih Mednarodne zveze fonografske industrije je njen debitantski album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? dosegel 19,5 milijona prodaj. Poleg tega se je uvrstil na vrhove lestvic v 15 državah.