Billie Eilish. Foto: EPA
Billie Eilish. Foto: EPA

20-letna pevka je gostovala v pogovorni oddaji Davida Lettermana z naslovom My Next Guest Needs No Introduction. Medtem ko sta klepetala, je Letterman opazil njene tike, zato jo je o tem povprašal. Billie se je odzvala zelo pozitivno in prvič spregovorila o Tourettovem sindromu, ki povzroča tike – nehoteno, ponavljajoče se trzanje navadno obraznih mišic.

"Res je čudno. O tem še nikoli nisem govorila, a sem vesela, da sem zdaj prebila ta led. V resnici se rada pogovarjam o tem, ker je vse skupaj res zanimivo. Sem pa tudi sama zelo zmedena zaradi tega sindroma, resnično ga ne razumem."

Med nastopi jih ne čuti

Dejala je, da ima več tikov, kot so miganje z ušesi, dviganje obrvi, premikanje čeljusti, kimanje z glavo, odpiranje ust in trzanje različnih mišic v rokah. "Morda teh stvari med pogovorom z menoj nekateri sploh ne opazijo, a mene zelo utrujajo." Dodala je še, da tikov med nastopi ne čuti in da so nekateri z leti izzveneli, spet drugi pa se pojavljajo pogosto.

Razkrila je, da je bila pred leti zaradi Tourettovega sindroma zelo nesrečna, zdaj pa je tike sprejela. "Spoprijateljili smo se, zato se jih ne sramujem več. Veliko ljudi ima različne tike pa tega sploh ne opazimo, med njimi je tudi veliko umetnikov."

Dodala je še: "Ljudje se na moje tike največkrat odzovejo s smehom, saj mislijo, da želim biti le smešna. To me vedno znova razjezi."