Foto:
Foto:
Bono se s skupino U2 trenutno pripravlja na svetovno turnejo.

Konec tega tedna je to idejo v razmislek ponudil losangeleški dnevnik v glavnem mnenjskem članku in vrgel rokavico svetovnim politikom. V članku jih poziva, naj jih ne zavedejo njegova čudaška očala ali prevelika priljubljenost.

Po mnenju uredništva je 44-letni Bono podrobno seznanjen s težavami nerazvitih držav, do zdaj pa je že pokazal veliko željo za njihovo rešitev.

Pred leti je šel skupaj z ameriškim ministrom Paulom O'Neillom na turnejo po Afriki. Med denarne podpornike svojega cilja je pridobil tudi direktorja računalniškega velikana Microsofta Billa Gatesa.

Zdajšnji predsednik te mednarodne ustanove James Wolfensohn se bo maja poslovil, saj se mu izteče mandat, ZDA pa na to mesto tradicionalno postavijo svojega državljana z izkušnjami na newyorški borzi ali v tamkajšnji administraciji.

Bonov tiskovni predstavnik za izjave ni bil dosegljiv. Drugi imeni v igri za omenjeno mesto pa sta še guverner britanske banke Gordon Brown in nekdanji mehiški predsednik Ernesto Zedillo.

Če bi za mesto direktorja Svetovne banke res izbrali irskega zvezdnika, ki se trenutno s skupino pripravlja na dolgotrajno svetovno turnejo, pa bi tako postal predsednik človek, ki je bil edini na svetu nominiran tako za oskarja, grammyja in zlati globus kot tudi za Nobelovo nagrado za mir.