Do volitev se bodo predvajale le še tri oddaje SNL, tako da mora Sarah Palin z nastopom pohiteti. Foto: EPA
Do volitev se bodo predvajale le še tri oddaje SNL, tako da mora Sarah Palin z nastopom pohiteti. Foto: EPA

Številni Američani se več ne sprašujejo, če se bo pojavila v oddaji Saturday Night Live ali ne, ampak predvsem, kdaj bo nastopil ta dan.

Šov vsakič gosti zvezdo iz sveta zabave, politike ali športa, letošnjo sezono je kot voditelj otvoril plavalec Michael Phelps, ustvarjalci šova pa si prizadevajo, da vedno gostijo osebe, ki so jih ljudje navajeni v drugačni luči, tu pa lahko pokažejo tudi svojo bolj komično stran.

Sarah Palin naj bi se v oddaji pojavila ob strani svoje imitatorke Tine Fey, vendar ustvarjalci ne želijo ničesar potrditi. "Naša vrata so odprta vsem zvezdnikom, z veseljem bi v naši oddaji videli podpredsedniško kandidatko, najbolj pa bi se razveselili, če bi nastopila še pred volitvami, ker pozneje mogoče več ne bo aktualna."

Na desni strani si lahko ogledate odlomek iz SNL, v katerem sta nastopili imitatorki Sarah Palin in Hillary Clinton.

Al Gore kot predsednik Združenih držav
Ustvarjalci hkrati priznavajo, da se je ideja razvila skozi trače v rumenih medijih, a je zbudila toliko pozornosti pri gledalcih, da se bo najverjetneje tudi uresničila. "In če slavni menijo, da bi jim nastop v takšni seriji lahko prinesel kaj dodatnih točk na volitvah, bodo najverjetneje to tudi naredili."

Da je temu res tako, dokazuje Al Gore, ki je v Saturday Night Live nastopil pred dvema letoma, v njej pa se je ponorčeval iz svoje izgube na ameriških predsedniških volitvah leta 2000. V oddaji je gledalce nagovoril kar iz ovalne pisarne, v njej pa se je ponorčeval iz "uspehov" Busheve administracije. Oddaja je doživela rekordno gledanost, Gore pa si je pridobil veliko novih oboževalcev.