Tyson Fury. Foto: Reuters
Tyson Fury. Foto: Reuters

34-letni britanski boksar, ki je v preteklosti že pel množicam na tekmah in imel tudi duet z Robbiejem Williamsom, bo 11. novembra predstavil skladbo, priljubljeno med občinstvom na športnih dogodkih, v pomoč dobrodelni organizaciji za duševno zdravje moških Talk Club.

"Sweet Caroline mi je od nekdaj všeč, navdušen sem, da jo bom posnel in izdal," je dejal Fury v izjavi in ​​opozoril, da bo singel izšel ravno v času svetovnega prvenstva v nogometu 2022 v Katarju. "Zame je odlična priložnost, da nekaj vrnem duševnemu zdravju in upam, da še naprej ozaveščam o stvari, ki mi je zelo pri srcu, če pa bo pomagala Angliji na poti do osvojitve svetovnega prvenstva, je to dodaten bonus."

Fury je osupnil ljubitelje boksa leta 2015, ko je premagal Vladimirja Klička za pasove IBF, WBA in WBO. Pozneje pa se je boril z duševnim zdravjem in zlorabo substanc, kar je vplivalo na potek njegove kariere. Postal je ambasador ozaveščenja o duševnem zdravju.

"Boks je bil zame osnova za širjenje besede o duševnem zdravju, in to sem počel po svojih najboljših močeh," je dejal Fury, ki se bo decembra pomeril z Derekom Chisoro.

"O mojih vzponih in padcih je bilo veliko napisanega, zato sem se po svojih najboljših močeh trudil, da bi o tem čim več govoril in poskušal razbiti stigmo."