Clapton se bojuje z boleznijo. Foto: EPA
Clapton se bojuje z boleznijo. Foto: EPA

71-letnik priznava, da ga je bolezen precej oslabila. Že pred tremi leti je bil prisiljen, da je zaradi bolečin v križu prestavil nekatere koncerte. Toda to je bil le začetek večjih težav, s katerimi se spopada danes.

V pogovoru za revijo Classic Rock Magazine je dodal, da se v zadnjem letu pojavljajo močne bolečine v zadnjem delu križa. "Lani sem čutil precej bolečin, zdaj pa moram ugotoviti, kako se kosati z nekaterimi stvarmi, ki pridejo z leti. Ker sem zdravljeni alkoholik in zasvojenec, sem lahko srečen, ker sem še živ," je dejal legendarni kitarist.

Clapton, ki je v svoji karieri igral v skupinah, kot sta Yardbirds in Cream, je živel polno življenje. Znano je, da je bil zasvojen z alkoholom, kokainom, heroinom in tudi z zdravili na recept. "Že zdavnaj bi se moral posloviti. A sem se izmaknil peklu in dobil še eno priložnost," je bil optimističen Clapton.

Clapton je pred dvema letoma naznanil, da je čas za upokojitev, toda pred kratkim je združil moči z Rolling Stonesi in z njimi posnel dve skladbi za prihajajoči album. "Še vedno lahko igram, a je težko. Najhuje je to, da sem se moral sprijazniti, da bo samo še huje," je sklenil Clapton.