Bono te dni predstavlja svojo avtobiografijo, v kateri se je dotaknil tudi družinske drame. Foto: EPA
Bono te dni predstavlja svojo avtobiografijo, v kateri se je dotaknil tudi družinske drame. Foto: EPA

Junija letos je 62-letni Bono, čigar pravo ime je Paul Hewson, razkril, da je leta 2000 nepričakovano izvedel, da ima ob starejšem bratu Normanu še polbrata, ki je sad zunajzakonskega razmerja, ki ga je imel njegov oče s "prelepo žensko, s katero sta bila močno povezana". Pred meseci glasbenik ni želel povedati, za koga gre, je pa razkril, da sta si bila s polbratom blizu že pred razkritjem.

Zdaj je malo jasnejše, o čem je govoril. Njegov polbrat je namreč Scott Rankin, uradno njegov bratranec. Bonov oče Bob Hewson se je namreč zapletel v afero z ženino svakinjo, Barbaro, za kar pa Iris, ki je nenadno umrla, ko je bilo Bonu 14 let, ni nikoli izvedela, je Bono razkril v intervjuju za Irish Times.

Z bratrancem, nekdanjim borznim analitikom, sta si bila vedno blizu, je zatrdil, a vseeno je bila novica, da sta povezana še bolj, kot je mislil, za vse precejšen šok. Za afero jima je oče povedal leta 2000, ko so mu odkrili raka, umrl je leto pozneje. "Imam srečo, da so me v družino Hewson sprejeli z odprtimi rokami," je v izjavi za Irish Times dejal Rankin. "Ne končajo se vse takšne zgodbe tako, kot se je moja, saj sem imel dva očeta, ki sta dejavno sodelovala pri moji vzgoji." Pri tem je imel Rankin v mislih Jacka Rankina, Irisinega brata, za katerega je sprva mislil, da je njegov oče, in biološkega očeta Boba Hewsona.

Tako Bono kot Scott Rankin sta, kot omenjeno, za družinsko ljubezensko zmešnjavo vedela že več kot dvajset let, a tega nista želela obešati na veliki zvon. "Celotna širša družina je to vedela že nekaj časa, zdaj pa nekako ni imelo smisla, da bi to še naprej skrivali. Bonova knjiga je tako prišla prav, saj je na primeren način, z občutkom, razkrila to povezavo," je še dejal Rankin.

Kot je znano, Bono te dni promovira svojo avtobiografijo Surrender: 40 Songs, One Story, v kateri med drugim razkriva tudi občutke izgubljenosti in osamljenosti po materini smrti, analizira odnos z očetom in se pokloni svoji dolgoletni ljubezni Ali Hewson, s katero sta poročena že več kot 40 let.