Med nastopajaočimi na tovornjaku so bili tudi člani skupine U2. Foto: Reuters
Med nastopajaočimi na tovornjaku so bili tudi člani skupine U2. Foto: Reuters
V Salvadorju je med ljudmi karneval zelo priljubljen. Foto: EPA

Čeprav je poulični festival v severovzhodnem delu Braziliji eden največjih na svetu, se o njem govori veliko manj kot o slavnem karnevalu v Riu de Janeiru, a med Brazilci je prav tako priljubljen.

Organizatorji rajanja pričakujejo od 1,5 do 2 milijona obiskovalcev. Karneval v Salvadorju v nasprotju s tistim v Riu, kjer je največja atrakcija parada plesnih šol sambe, skuša ljudi zabavati z ogromnimi tovornjaki, ki se vozijo po mestnih ulicah, na njih pa igrajo različni glasbeniki.

U2 bodo nastopili na karnevalu
Na enem od teh tovornjakov se je zapeljal tudi Bono z ostalimi člani skupine U2. Irci so v Braziliji že od preteklega konca tedna, saj so imeli v Sao Paulu v ponedeljek in torek koncert pred približno 150.000 oboževalci. Bono je koncertiranje v Braziliji izkoristil še za obisk brazilskega predsednika Luiza Inacia Lulo da Silvo, obljubil pa je tudi, da bo dal eno od svojih kitar na dražbo, denar od prodaje pa bo namenil dobrodelni kmapanji brazilskega predsednika Nič lakote (Zero Hunger).

Nastop številnih zvezdnikov
Norman Cook oziroma Fatboy Slim bo razpoloženje dvigoval na zadnji dan karnevala, ko bo svojo glasbo vrtel na enem od potujočih tovornjakov. Kot obljublja, bo sodobno elektronsko glasbo zmešal z lokalno glasbo in se tako bolj približal domačinom. Poleg tujih zvezdnikov bodo na karnevalu nastopili tudi domači glasbeni izvajalci, med njimi Ivete Sangalo, Daniela Mercury in Margareth Menezes.