Gre lahko še na slabše? Foto: Reuters
Gre lahko še na slabše? Foto: Reuters

Pevec, ki se ne loči od svojih sončnih očal, bi verjetno najraje izbrisal letošnji november. V nedeljo se je, nič hudega sluteč, vozil po znamenitem newyorškem Central Parku, ko se je pred njim nenadoma znašel drug kolesar. Skušal se mu je izogniti, a pri tem hudo padel.

Odpeljali so ga v bolnišnico, od koder so sporočili njegovo zdravstveno stanje. Padec se namreč ni končal le z nekaj praskami ali buško, ampak jo je Irec pošteno skupil. V operacijski sobi je preživel pet ur, saj je moral prestati več operacij. Roko si je zlomil kar na šestih mestih, lopatico na treh, poškodoval si je tudi očesno jamico, obraz pa ima grdo popraskan. Dan pozneje, v ponedeljek, so mu operirali še levo roko.

Kot je sporočil kirurg Dean Lorich, so mu zlomljeno kost popravili s tremi kovinskimi ploščicami, namestili pa so mu tudi 18 vijakov. "Potreboval bo intenzivno in progresivno terapijo, a pričakujemo popolno okrevanje," je dodal.

Zasedba je tako že odpovedala tudi enotedensko gostovanje v pogovorni oddaji The Tonight Show, ki jo vodi Jimmy Fallon.

Ves čas na poti
54-letni Bono je čez lužo odletel v soboto, potem ko se je v Londonu udeležil snemanja nove različice Band Aida, ki je 30 let po prvi izvedbi na novo posnela zimzeleno božično uspešnico Do They Know It's Christmas? Zbrana sredstva bodo namenili boju z ebolo v zahodni Afriki.

Za Bona pa bi se lahko slabo končalo tudi 13. novembra, ko je iz Dublina letel v Berlin. Ko je skupaj še s petimi potniki letel s svojim zasebnim letalom, so se odtrgala zadnja vrata na letalu. Posadka je šele po pristanku ugotovila, kaj se je zgodilo. Vsi so odnesli celo kožo, izgubili so le dva kovčka.