Foto:
Foto:

V mestu sanj, kot je tudi znan Hollywood, je ob poplavi vedno mlajših zvezdnikov starejšim čedalje težje in se ne ustavijo pred ničemer, da bi čim dlje bili videti mladostni. Ob različnih vrstah lepotnih operacij najraje uporabljajo botoks. Ta strup v majhnih količinah omrtviči mišice in napne kožo, zaradi česar niso vidne gube in gubice.

Botoks se uporablja predvsem za tako imenovane izrazne gube čela in področje okoli oči, vbrizgava pa se z zelo tankimi iglami. To pa zahteva izkušenega kirurga, ki dobro pozna anatomijo.

V iskanju večne mladosti in popolnosti pa zgledu hollywoodkih zvezdnikov in drugih javnih osebnosti vedno bolj sledijo tudi "navadni smrtniki".

T. V.

Priscilla Presley, vdova kralja rocknrola Elvisa Presleyja, je pri 62 letih videti bolj mladostna kot njena hči Lisa Marie. Dobri geni? Morda. Botoks? Zagotovo.
Mickey Rourke je v 80. letih 20. stoletja s filmom Devet tednov in pol ob Kim Basinger postal seks simbol. Svetovna slava je z leti vedno bolj bledela, Mickey pa je v poskusu, da bi jo obudil, začel posegati po lepotnih postopkih in si povsem uničil obraz.
Pevka in z oskarjem nagrajena igralka Cher je danes videti skoraj povsem enako kot pred dvajsetimi leti. Ena največkrat operiranih zvezdnic, ki naj bi si med drugim dala odstraniti tudi rebro, da bi bil njen pas tanjši, se ni mogla upreti lepotnim koristim botoksa.
Country pevka Dolly Parton ne menja treh stvari - oblek, pričeske in grimase na obrazu. Za prve je odgovoren njen stilist, za drugo frizer, za tretje pa botoks.
Courtney Love si je po smrti svojega moža, grunge legende Kurta Cobaina zaželel prebiti tudi v Hollywoodu in se iz divje rockerice preleviti v zapeljivo filmsko zvezdo. Nekaj lepotnih operacij in kdo ve koliko inekcij botoksa kasneje učinek le-teh ni ravno navušujoč.
Melanie Griffith je ena tistih igralk, ki so zaslovele že v mladih letih. Z mladostjo so odšle tudi (dobre) filmske vloge. Melani je postala sužnja lepotnih posegov, s katerimi obupno poskuša ohraniti mladostni videz, a ji to ne uspeva najbolje. Zaradi njenega vedno manj naravnega videza se pritožuje tudi njen mož, španski igralec Antonio Banderas.
Ob zapeljivi, 25 let mlajši ženi Catherine Zeta Jones, je povsem razumljivo, da se MIchael Douglas približno enkrat mesečno odpravi po inekcijo botoksa.
Modna oblikovalka Donatella Versace je več kot očitno pretiravala z različnimi lepotnimi operacijami - najbolj opazno je povečanje ustnic - in botoksom.
Nekdanja prva dama sedaj pa demokratska kandidatka za predsednico ZDA Hillary Clinton naj bi se v boj za glasove volilcev podala tudi s pomočjo botoksa.