Rokovska legenda promovira memoar The Lives Of Brian. Foto: Reuters
Rokovska legenda promovira memoar The Lives Of Brian. Foto: Reuters

Frontman zasedbe AC/DC Brian Johnson nikoli ni skrival svojega nasprotovanja politiki, zato tudi nikdar ni izkoristil svoje temeljne državljanske pravice. Med intervjujem za promocijo knjige spominov, The Lives Of Brian, je poleg številnih drugih tematik govoril o svoji ljubezni do avtomobilov, kjer se je prvič obregnil ob politike. Povedal je namreč, da mu gredo blazno na živce tisti politiki, ki hlinijo skrb za okolje tako, da se vozijo z električnimi avtomobili. Na vprašanje, ali ima kakšnega v lasti, je odgovoril: "Mirno, fant. Šel si predaleč."

Od električnih avtomobilov do politične elite

Novinar ga je vprašal, ali se mu ne zdi, da so električni avtomobili prihodnost, legendarni pevec pa ga je okaral, da so ti še bolj umazani od običajnih. "Umazani so, tako kot bo umazan tudi proces, ko jih bomo zavrgli. Z električnimi avtomobili se politiki skušajo predstaviti kot okoljsko ozaveščeni pred ljudmi. Popoln nesmisel," je bil jasen Johnson.

Ko se je enkrat obregnil ob politično elito, se je zvezdnik snel z verige. Med drugim je razložil, zakaj nikdar ne voli: "Ljudje pravijo, da so za težave krivi tisti, ki ne volijo, jaz pa pravim, da so oni tisti, ki so izvolili te kretene in ne jaz. Kaj bi se zgodilo, če nobeden izmed kandidatov ne bi dobil niti enega glasu? Revolucija. Tako bi na oblast spravili prave ljudi."

Johnson se je leta 1995 preselil v Združene države Amerike, kjer je že leta 2020 povedal, kaj si misli o politikih: "J**eš politike, z njimi nočem imeti opravka."