Uradni portret princa Georgea ob njegovem desetem rojstnem dnevu. Foto: Reuters
Uradni portret princa Georgea ob njegovem desetem rojstnem dnevu. Foto: Reuters

Fotografija je bila posneta pri gradu Windsor, na njej pa se sicer običajno precej zadržani George, oblečen v dolge hlače in svetlo karirasto srajco, sproščeno smeji. Britanski mediji so se razpisali o tem, da je drugi v vrsti za britanski prestol vse bolj podoben svojemu očetu Williamu, tako po videzu kot po modnem slogu. Z očetom deli tudi skupne konjičke, kot sta plavanje in jadranje.

Vsa družina pred dnevi na letalskem mitingu. Foto: Reuters
Vsa družina pred dnevi na letalskem mitingu. Foto: Reuters

George, njegova sestra, osemletna Charlotte, in petletni brat Louis sicer obiskujejo isto šolo, Lambrook v Berkshiru, družina pa že nekaj časa živi v hiši Adelaide Cottage na posestvu Windsor, ki je od Londona oddaljeno okoli eno uro. Prejšnji mesec pa so Georgea v družbi staršev videli med obiskom uglednega kolidža Eton, ki je od Windsorja oddaljen le streljaj. Gre za šolo, ki jo je obiskoval tudi William, enoletna šolnina pa stane več kot 50.000 evrov. George naj bi Eton začel obiskovati, ko bo star 13 let, po poročanju tamkajšnjih medijev pa naj starša zanj ne bi načrtovala tudi vojaškega urjenja, kot je to v navadi za bodoče monarhe.

Princ se je v zadnjem času precejkrat pojavil v javnosti, nazadnje na finalu teniškega turnirja v Wimbledonu in na letalskem dogodku, sodeloval je tudi pri slovesnostih ob kronanju svojega dedka, kralja Karla III.

George – njegovo polno ime je George Alexander Louis of Cambridge – se je rodil v bolnišnici St Mary's v Londonu 22. julija leta 2013 nekaj po četrti uri popoldne. Dan po rojstvu ga je Catherine prvič pokazala svetu.