Ashtonovo uporabniško ime na Twitterju je aplusk. Foto: Twitter
Ashtonovo uporabniško ime na Twitterju je aplusk. Foto: Twitter

Ko je pred enim letom Ashton Kutcher v dirki, kdo bo prej zbral milijon prijateljev, premagal slovito televizijsko mrežo CNN, se je zdelo, da ga nič ne more ustaviti - dokler ni prišla Britney.

Že nekaj mesecev je poppevka po številu prijateljev na spletni socialni mreži Twitter počasi dohitevala Kutcherja, nato pa ga pred dnevi dokončno prehitela - pevka ima tako v času nastajanja novice 4.942.994 prijateljev, komik pa 4.940.281.

Eden prvih (zapriseženih) uporabnikov Twitterja
Kutcher sicer velja za enega tistih zvezdnikov, ki je že kmalu spoznal zmogljivost, ki ga lahko ima ta mreža za promocijo. Svoj profil ureja sam, ga redno posodablja, nalaga fotografije (na primer tiste, na katerih je zadnjica njegove žene Demi Moore) in zapisuje podrobnosti iz zasebnega življenja.

Britneyjin profil sicer urejajo njeni pomočniki (včasih kaj napiše tudi njen menedžer Adam Leber, čeprav ima tudi svoj račun), uporablja pa ga izključno za promocijske namene, medtem ko to pri Ashtonu Kutcherju ni tako zelo očitno. Igralec je tudi sicer bolj aktiven "twitterist", saj v povprečju objavi 11,2 zapisa na dan, Britney pa le 1,7.

Sicer pa izguba naziva kralja Twitterja Kutcherja ne vznemirja preveč. "Drugo najbolj priljubljeno vprašanje te dni je: 'Kaj menite o tem, da ima Britney Spears več prijateljev kot vi?' Odgovor: 'Ne zanima me. Ali ne bi ti moral biti novinar, ki piše o filmih?'" je igralec tako zapisal kje drugje kot na Twitterju.