Bruce Springsteen in Vivienne Patricia 'Patti' Scialfa leta 2008 na koncertu v Španiji. Foto: EPA
Bruce Springsteen in Vivienne Patricia 'Patti' Scialfa leta 2008 na koncertu v Španiji. Foto: EPA

Springsteen je ob promociji dokumentarnega filma Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band, ki prikazuje zakulisje priprav na glasbenikovo najnovejšo svetovno turnejo, povedal, kako se je spremenil njegov pogled na življenje po diagnozi raka. "S Patti sva se morala spoprijeti z njeno boleznijo. To je zdaj del naših življenj, vprašanje smrtnosti ... To preprosto postane del tvojega življenja."

Družina Springsteen leta 2018. Foto: EPA
Družina Springsteen leta 2018. Foto: EPA

Glasbenik je na vprašanje, kako se Patti zdaj počuti, odgovoril, da dobro. Dodal je, da so k sreči zgodaj odkrili bolezen.

Patti Scialfa je v dokumentarnem filmu Road Diary, ki je bil septembra prikazan na filmskem festivalu v Torontu, razkrila, da so ji leta 2018 diagnosticirali redko obliko krvnega raka. Gre za multipli mielom, obliko krvnega raka, ki ne zahteva takojšnjega zdravljenja, piše CNN. Če multipli mielom počasi raste in ne povzroča simptomov, je lahko prvi korak skrbno opazovanje. Za ljudi z multiplim mielomom, ki potrebujejo zdravljenje, obstaja več načinov za pomoč pri obvladovanju bolezni.

Springsteen, ki je imel v zadnjih letih tudi sam težave z zdravjem, je v intervjuju za ABC News povedal, da so se odločili, da razkrijejo Pattino diagnozo, ker zaradi bolezni ne nastopa več na svetovni turneji, in ljudje so se začeli spraševati, zakaj.

71-letna kitaristka je od 80. let prejšnjega stoletja članica E Street Banda Brucea Springsteena, poročena sta od leta 1991, skupaj imata tri otroke.