Bruce Willis je zaigral v vseh petih delih franšize Umri pokončno. Foto: EPA
Bruce Willis je zaigral v vseh petih delih franšize Umri pokončno. Foto: EPA

Fox Plaza je bila leta 1988 filmsko prizorišče za Nakatomi Plazo v legendarnem filmu, kjer je Willis prvič v prepoteni beli spodnji majici na božični večer rešil družino in sodelavce pred ugrabitelji. Igralčev obisk je na svojem profilu na Instagramu objavila njegova žena Emma Heming Willis.

"Nakatomi Plaza 34 let pozneje" je zapisala ob objavi videoposnetka Brucea Willisa na mestu, kjer se je začelo prvo poglavje priljubljene franšize. Potem ko je v nadaljevanju reševal ugrabljeno letališče, zatem pa še kar celoten New York, sta po nekoliko daljšem predahu sledila še dva filma. Vsega skupaj so filmi o nonšalantnem detektivu, ki se vedno ob napačnem času znajde na napačnem mestu, prinesli 1,4 milijarde evrov.

Willisova družina je marca oboževalce igralca obvestila, da se zaradi diagnoze afazije, stanja, ki odvzame sposobnost komuniciranja, umika od igralstva. Afazija lahko vpliva na sposobnost govora, pisanja in razumevanja jezika, tako ustnega kot pisnega. Stanje se običajno pojavi nenadoma po možganski kapi ali poškodbi glave. Lahko pa se pojavi tudi postopoma zaradi počasi rastočega možganskega tumorja ali bolezni, ki povzroča progresivno, trajno poškodbo.

Odkar je Willisova družina – tudi nekdanja žena Demi Moore ter hčerke Rumer Willis, Scout Willis in Tallulah Willis – naznanila igralčeve zdravstvene težave, njegovo življenje z oboževalci na svojem profilu deli žena.