Foto:
Foto:
Bi tudi Frasier volil Busha?
Jon Bon Jovi je eden številnih glasebnikov, ki podpirajo Kerryja.
Bruce Springsteen in Kerry na demokratskem shodu.
Leonardo DiCaprio in Ben Affleck med demokratsko konvencijo.

Tako so se med zvezdniki nehote izoblikovala dva tabora - tisti, ki podpira sedanjega predsednika Georgea Busha, in tisti, ki senatorju Johnu Kerryju pomaga pri njegovi izvolitvi.

Veliko bolj se izpostavljajo Kerryjevi privrženci, medtem ko tisti, ki navijajo za Busha, to izkazujejo bolj subtilno.

Najbolj znana med zvezdnimi Bushevimi privrženci je nedavno poročena ameriška pevka Britney Spears, največ politične teže pa ima kalifornijski guverner in nekdanji igralec Arnold Schwarrzenegger, ki je strankarskemu kolegu spet izrazil podporo.


Frasier tudi za Busha?

Na vnovično izvolitev sedanjega predsednika upa tudi igralec Kelsey Grammer, ki je najbolj znan kot nevrotični psihiater Frasier iz istoimenske nadaljevanke, ki pa
je ne snemajo več.

Prepoved za Busha
Nedavno pa je Bush doživel malce slabši sprejem med znanimi ljudmi. Avtor pesmi Still The One, ki jo izvaja skupine Orleans, je zahteval, da se ta umakne iz Busheve predvolilne kampanje. Bushevi svetovalci so zahtevi ugodili, avtor John Hall pa je priložnost izkoristil, da je javno podprl demokratskega kandidata Johna Kerryja.

Spidermanovo dekle za Kerryja
Kerryju se je kar nekaj zvezdnikov pridružilo med predvolilnimi shodi, med njimi je bila igralka Kirsten Dunst, ki smo jo nedavno lahko videli na velikih platnih v drugem delu Spidermana.

John Bon Jovi klicaril za Kerryja
Demokratskemu kandidatu je na enem izmed shodov družbo delal tudi pevec Jon Bon Jovi. Ta se je odzval Kerryjevem pozivu in z mobilnega telefona poklical aktiviste na terenu, ki garajo za izvolitev demokratskega kandidata, kasneje pa je množici tudi zapel.

The Boss poje za demokrata
Med drugim Kerryja aktivno podira tudi legendarni glasbenik Bruce Springsteen, ki je s somišljeniki, med katerimi je bil tudi pevec skupine R.E.M. Michael Stipe, organiziral koncerte, s katerimi je izražal svojo podporo senatorju.


Tudi DiCaprio za Kerryja
Za izvolitev demokratskega kandidata zavzemajo tudi glavni zvezdnik megauspešnice Titanik Leondardo DiCaprio, poleg njega pa so ga podprli tudi pevec Neil Diamond ter igralci Ben Stiller, Ben Affleck Whoopi Goldberg, Robert De Niro in zvezdnica nadaljevanke Seks v mestu Sarah Jessica Parker.

"Kerry bo poskrbel za vse!"

Ta je poleti rekla, da si želi predsednika, ki bi skrbel za vse Američane, ne samo za bogataše.


Eminem je bil pred časom tema Bushevih govorov
Med gorečimi nasprotniki Busha pa je tudi reper Eminem, ki je 43. predsedniku ZDA zameril, da ga je pred časom označil za eno največjih nevarnosti za ameriško mladino, takoj za otroško paralizo.


Moore že nekaj časa javno nasprotuje Bushu
Eden najbolj znanih Bushevih nasprotnikov je ameriški režiser Michael Moore, ki se je proslavil z dokumentarcem Fahrenheit 9/11, ki opisuje vezi Busheve družine z Osamo bin Ladnom in kaže predsednikovo reakcijo, ko je izvedel za napad 11. septembra 2001.

Willis za Busha
Vseeno pa Bush vživa podporo med ameriškimi zvezdniki. Tako so mu svoj glas namenili zvezdnica nadaljevanke Praksa Lara Flynn Boyle, malce pozabljeni igralec Bruce Willis, Charlton Heston, znan kot zagovornik orožarskega lobija in Mel Gibson.


Joey se strinja z Bushevo politiko

Mlajši zvezdniki, ki so izkazali podporo sedanjemu predsedniku, pa so Joey iz nadaljevanke Prijatelji Matt Le Blanc ter pevci Jessica Simpson in Ricky Martin.