Že v preteklosti je bila na sodišču (fotografija je iz leta 2019). Foto: EPA
Že v preteklosti je bila na sodišču (fotografija je iz leta 2019). Foto: EPA

Že leta 2019 je Cardi B, katere pravo ime je Belcalis Marlenis Almánzar, vložila tožbo zoper Tashe K, ki je ustvarjalka videov oziroma blogarka o slavnih na platformi Youtube. Na kanalu unWinewithTashaK, ki naj bi temeljil na "drami", spremlja pa ga okoli milijon ljudi, naj bi Latasha Kebe objavila več vsebin, ki pa so domnevno škodovale ugledu raperke.

V svojih obtožbah je zvezdnica namreč navedla več kot 38 videov, v katerih jo je Kebe omenila, k temu pa je dodala tudi številne objave na družbenih medijih. Nekatere izmed trditev, ki jih je Cardi B oklicala za lažne, so tudi informacije o zlorabi mamil, da je na odru kot striptizeta spolno občevala s steklenicami piva, ena izmed govoric pa naj bi trdila, da je imela tudi spolno prenosljivo bolezen.

Odvetniki glasbenice bodo tako v Atlanti poroto poskušali prepričati, da je šlo za škodoželjno kampanjo, katere namen je bilo razširjanje laži in posledična očrnitev 29-letnice. Sojenje pa naj bi trajalo približno dva tedna. Ali bo večkratna grammyjeva nagrajenka, ki jo bosta zastopala Lisa F. Moore in William A. Pequignot, tudi pričala, ni jasno, poroča Billboard.

Lani je sojenje želela premakniti. Foto: EPA
Lani je sojenje želela premakniti. Foto: EPA

Burno dogajanje

Za slavne naj bi bilo sicer tovrstno tožbo težko dobiti. Ker jo obtožuje klevetanja, bo namreč raperka morala dokazati, da so izjave youtuberke škodile njenemu ugledu in da jih je ta dejansko izrekla s škodoželjnim namenom.

Kebe je sicer v preteklosti obtožbe že zanikala, vložila je tudi nasprotno tožbo, v kateri je trdila, da je Cardi B svoje oboževalce spodbujala k temu, da jo nadlegujejo na družbenih medijih. Sodnik je obtožbe že lani ovrgel, saj naj ne bi bilo dokazov o tem, da je raperka bila vir omenjenega nadlegovanja.

Lanskega novembra je zvezdnica zaradi nujnega primera v družini želela, da se sojenje premakne, Kebe pa jo je obtožila, da si je zgodbo izmislila, z namenom, da bi lahko vodila podelitev ameriških glasbenih nagrad (American Music Awards). Obtoženka je sicer dosegla, da je losangeleška bolnišnica predala vse podatke o zvezdničinih testiranjih na spolno prenosljive bolezni. Sodnik je pozneje dejal, da ji zapisi pri zagovoru niso v pomoč – po vsej verjetnosti so bili izvidi negativni.