Brunijeva ne želi biti navzoča, ko se bo Cristicchi v pesmi
Brunijeva ne želi biti navzoča, ko se bo Cristicchi v pesmi "Meno male" norčeval iz nje. Foto: EPA

Italijanski popevkar Simone Cristicchi je s svojo ironično pesmijo na temo Sarkozyja in Carle dvignil veliko prahu. Italijanska televizijska mreža RAI1 je potrdila, da je pevka Carla zaradi sporne pesmi celo odpovedala svoj nastop na 60. festivalu popevk v San Remu.

Brunijeva ne želi biti navzoča, ko se bo Cristicchi v pesmi "Meno male" norčeval iz nje. Besedilo pesmi med drugim pravi : "K sreči obstaja Carla Bruni. Sarko-da, Sarko-ne. Kako lepa je Carla Bruni. Ko se govori o tebi, ni pomembna nobena težava več."

Italijanski mediji povzemajo, da je Simone zagotovil, da se nikakor ne želi norčevati iz Brunijeve. Imel naj bi jo zelo rad in si celo želel nastopiti z njo v duetu. Cristicchi, zmagovalec San Rema 2007, naj bi tako kmalu odpotoval v Pariz in skušal prepričati jezno predsednikovo ženo, naj vendarle pride na festival.

Francoski mediji so v sredo poročali, da Cristicchijeva pesem ni preveč všeč Elizejski palači. Ko je Carla pesem slišala, je takoj odpovedala udeležbo na festivalu popevk, ki bo od 16. do 20. februarja potekal že 60.