Nekdanja in zdajšnja prva dama Francije. Foto: EPA
Nekdanja in zdajšnja prva dama Francije. Foto: EPA

Hkrati pa je nekdanja francoska prva dama zanikala, da bi se njen soprog, nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy, vračal v politiko.

V prvem velikem intervjuju po odhodu iz Elizejske palače je nekdanja manekenka in zdaj pevka za današnjo izdajo revije Elle pojasnila, da je "preprosteje biti zakonita soproga voditelja države kot pa samo partnerica". Carla se je s Sarkozyjem poročila leta 2008, ko je ta že bil predsednik.

"Morda se motim in je njuna izbira sodobna, a zame je bilo po poroki z Nicolasom lažje," je dejala nekdanja prva dama o razmerju zdajšnjega predsednika države. Hollande in Trierweilerjeva, dvakrat ločena novinarka Paris Matcha, sta v razmerju že več let.

Krutost medijske izpostavljenosti
Večji del Carlinega pogovora je bil sicer namenjen njenim izkušnjam z "neizprosno" medijsko izpostavljenostjo, ki je je deležna predsednikova partnerica. "Nisem pričakovala miline, a tudi takšne krutosti ne," je dejala 44-letna Carla in se s tem odzvala na nelaskave fotografije in komentarje o nekaj kilogramih telesne teže, ki jih je pridobila po rojstvu hčerke Giulie.
Pri odločitvi Nicolasa Sarkozyja, da se bo še drugič potegoval za predsedniški položaj, ki ga je nato moral predati Hollandu, je Carla priznala, da so jo prevevali mešani občutki. "Kot državljanka sem to občutila kot poraz, kot ženska pa zmago."

Carla, ki med Francozi v času, ko je bila prva dama, ni uživala veliko priljubljenosti, saj so ji očitali, da ni v stiku z ljudmi, se zdaj poskuša vrniti k svoji karieri. Spomladi naj bi tako izdala svoj četrti album, na katerem bo tudi pesem za Sarkozyja.