"Prejšnji teden je bila vojvodinja Cambriška v stiku z nekom, ki je pozneje ugotovil, da je pozitiven na novi koronavirus," so zapisali in dodali, da Catherine nima nikakršnih simptomov, da pa upošteva vladne smernice in da se je doma samoosamila.

Kate tako ne bo stala ob strani možu, princu Williamu, na dveh prireditvah v čast zdravstveni službi – bogoslužju v katedrali svetega Pavla in čajanki v Buckinghamski palači s predstavniki nacionalne zdravstvene službe, piše britanski Guardian.

Vojvodinja se je nazadnje v javnosti pojavila v petek, obiskala je Wimbledon, kjer se je družila z nekdanjim tenisačem Timom Henmanom, ogledala pa si je tudi dvoboj dvojic. Ni znano, kdaj se bo njena samoizolacija končala in ali bo lahko kot velika ljubiteljica tenisa moški in ženski finale videla v živo.

Tako princ William kot Catherine sta že prejela prvi odmerek cepiva proti covidu-19.

Princ je koronavirus prebolel aprila, diagnozo pa je obdržal zase, da ne bi ustvaril preplaha med Angleži. Drugi v vrsti za britanski prestol tako ni nikomur povedal, da je bil njegov izvid testa pozitiven, "ker so se dogajale pomembne zadeve in ni želel, da kogar koli skrbi", je navedel britanski The Sun. Williama so oskrbeli kraljevi zdravniki, pri tem pa je sledil vsem vladnim navodilom in se samoosamil na družinskem domu Anmer Hall v Norfolku.