Celine Dion in Rene Angelil sta maja sporočila, da je pevka v 14. tednu nosečnosti. Foto: EPA
Celine Dion in Rene Angelil sta maja sporočila, da je pevka v 14. tednu nosečnosti. Foto: EPA

Zdravnike namreč skrbi, da bi 42-letna pevka, ki pričakuje dvojčka, rodila prezgodaj oz. da bi se pojavili zapleti, ki so pri ženskah po 40. letu verjetnejši, zato so ji predlagali, da v bolnišnico St. Mary's Medical Center v Palm Beachu na Floridi pride že zdaj.

"Sprejeli smo jo, da bi preprečili prezgodnji porod otrok, kar se ustaljen postopek pri vseh materah, ki pričakujejo dvojčka," so v izjavi za tabloid US Weekly zapisali v bolnišnici in dodali: "Prednost tega je, da bo pacientka blizu zdravnikov, kjer imamo na voljo vsa sredstva za nadzor njenega počutja do poroda."

Obenem so v bolnišnici zavrnili namigovanja, da si je pevka "izbrala" datum poroda, da je mastno plačala za razkošno bivanje in da je vodstvu bolnišnice podala seznam "nerazumnih zahtev".

Dionova je o svoji nosečnosti prvič spregovorila maja v oddaji Oprah Winfrey in priznala, da sta se z možem, 68-letnim Renejem Angelilom, več let trudila, da bi s pomočjo zunajtelesne oploditve zanosila. Do zadnjega, uspešnega je prestala pet poskusov oploditve - od teh je bil en sicer uspešen, a je pozneje doživela spontani splav.

Tudi njun prvi otrok, Rene-Charles, ki ima zdaj devet let, je na svet prišel s pomočjo umetne oploditve. Angelilu so namreč pred leti odkrili raka na grlu, zaradi česar je moral na zdravljenje s kemoterapijo, njegove semenčice pa so shranili v banko.