Foto:
Foto:

Za People for the Ethical Treatment of Animals je elegantna južnoafriška igralka posnela serijo fotografij, na katerih pozira skupaj z enim od svojih psov. Z oglaševalsko akcijo želita igralka in društvo ljudi prepričati, naj ne nosijo krzna.

Napis na plakatu poziva, naj ne nosijo krzna, saj verjetno tudi ne bi hoteli nositi krzna svojega psa. Dodaja pa še, da je edina razlika med hišnimi ljubljenčki in divjimi živalmi način, kako se do jih obnašamo.

Charlize, ki je znana po prefinjenem oblačenju, je povedala, da ne vidi nobenega razloga za nošenje pravega krzna, in meni, da je trpljenje živali za modo nezaslišano. 29-letnica je znana po svojem zagovarjanju pravic živali, udeležila pa se je tudi številnih dobrodelnih prireditev, povezanih s pravicami živali.

Theronova je svojo ljubezen do živali razvila že v otroštvu, ko je odraščala na kmetiji. Zaradi živali pa igralka in njen zaročenec Stuart Townsend še ne nameravata imeti otrok v bližnji prihodnosti, saj imata preveč dela z vzgojo svojih štirih psičkov.