Charlize Theron je sedmega avgusta dopolnila 48 let. Foto: AP
Charlize Theron je sedmega avgusta dopolnila 48 let. Foto: AP

48-letna zvezdnica, ki prihaja iz Južne Afrike, je nedavno imela intervju, v katerem je govorila o Diorjevi dišavi J'Adore, katere obraz je že dve desetletji. "Ko zdaj gledam svoje fotografije iz reklamnih kampanj za ta parfum, vidim, da se moj obraz res spreminja. In všeč mi je, da se spreminja – in stara. Ljudje pa mislijo, da sem se odločila za kakšen poseg. Sprašujejo se: Kaj je naredila s svojim obrazom? Takrat vedno pomislim: Hudiča, samo staram se, ne pa, da je šel poseg v napačno smer. Staranje se preprosto zgodi," je dejala.

Charlize je prav tako opozorila na neenake standarde pri moških in ženskah glede staranja. "Vedno me je motilo mišljenje, da se moški starajo kot žlahtno vino, ženske pa kot ovenelo cvetje. Preziram tak pogled in borim se proti njemu. Ženske naj se starajo tako, kot jim ustreza in kot menijo, da je prav. Vsi bi morali biti bolj empatični, ko gremo skozi to obdobje," je še dejala plavolasa igralka.

Dejala je, da včasih s svojimi oglasi v zadrego spravi tudi svoja otroka. Enajstletna hči Jackson ji je med pogledom na njen ogromen oglas za J'Adore, ki je visel na fasadi stolpnice, v zadregi dejala: "Ojoj, mami, pa saj niti majice nimaš na sebi. Daj no, vse moje sošolke te bodo videle. Prosim, si lahko drugič vsaj oblečena?"

In Charlize v začetku hollywoodske kariere, julija leta 2000. Foto: AP
In Charlize v začetku hollywoodske kariere, julija leta 2000. Foto: AP

Po 40 letih se metabolizem spremeni

Razkrila je tudi, da se je odločila, da nekaterih filmskih vlog ne bo več sprejemala. "Nikoli več ne bom igrala v filmu, v katerem se moram zrediti za na primer 18 kilogramov. Takšne vloge ne bom sprejela, saj se teh kilogramov nato ne bi mogla več znebiti. Ko sem igrala v filmu Pošast (Monster), sem imela 27 let in takrat sem z lahkoto, lahko bi rekli skoraj čez noč, shujšala za 14 kilogramov. A po snemanju sem bila zelo hitro spet na svoji običajni teži. Preden pa sem leta 2018, pri 43 letih, začela snemati film Tully, sem se vse leto trudila izgubiti nekaj kilogramov. Poklicala sem svojega zdravnika in mu potarnala: 'Mislim, da umiram, preprosto ne morem shujšati.' On pa mi je odgovoril: 'Pomiri se, stara si več kot 40 let. Tvoj metabolizem se je spremenil.' Nihče ne želi slišati tega, a takšna je resnica," je dejala iskreno.

Za vlogo zgarane in kronično utrujene mame v filmu Tully se je Charlize sicer morala zrediti za 22 kilogramov. Že večkrat je poudarila, da jo je pridobivanje teže zaradi filmskih vlog delalo nesrečno in depresivno, saj je morala sprejeti nov življenjski slog, v skladu s katerim se je ob dveh zjutraj nabasala s testeninami s sirom. "Želela sem čutiti, kar je čutila ženska, ki sem jo igrala v filmu Tully, in mislila sem, da se ji bom tako približala in se vživela v njeno miselnost. To je bilo zame veliko presenečenje, kajti res me je zagrabila depresija. Prvič v življenju sem jedla ogromno predelane hrane in pila veliko preveč sladkorja. In pri snemanju tega filma nisem bila prav nič zabavna."