Cher s svojim spremljevalcem Alexandrom Edwardsom na modni reviji v Parizu. Foto: AP
Cher s svojim spremljevalcem Alexandrom Edwardsom na modni reviji v Parizu. Foto: AP

Zakonca sta skušala z 12-dnevnim romantičnim oddihom v New Yorku rešiti svoj zakon, potem ko sta leta 2021 vložila vlogo za ločitev. Cher naj bi takrat King dejala, naj zapusti njihov družinski dom.

"Ampak po tem, ko sva preživela teh 12 dni skupaj, so 30. novembra 2022, na večer najine obletnice poroke, v najino hotelsko sobo vdrli štirje moški in ga (Allmana) odstranili iz najine sobe," navaja King v sodnih dokumentih, ki jih je vložila decembra lani. "Eden od mož, ki ga je odpeljal, mi je povedal, da jih je najela Elijahova mama."

V sodnih dokumentih je King še navedla, da se njen mož od avgusta lani zdravi v zdravstveni ustanovi, a da je niso obvestili, kje, in da nikakor ne more stopiti v stik z njim. "Trenutno ne vem ne, kje je moj mož ne v kakšnem stanju je," je dejala decembra in dodala, da je "zelo zaskrbljena zanj".

47-letni Allman se je popikoni Cher rodil v njenem zakonu z zdaj že pokojnim rockerjem Greggom Allmanom. Z britansko glasbenico Marieangelo King, ki jo je spoznal v Nemčiji, se je poročil leta 2013.

Allman, ki se prav tako ukvarja z glasbo, je sicer v preteklosti iskreno spregovoril o svojih težavah z mamili in zasvojenostjo. V intervjuju za Entertainment Tonight leta 2014 je povedal, da je užival mamila od 11. leta starosti.

Daily Mail poroča, da je Allman trenutno v centru za zdravljenje zasvojenosti, potem ko je pol leta preživel v slovitem losangeleškem hotelu Chateau Marmont, priljubljenem zatočišču zvezdnikov. Allman naj bi bil v tem času v tako slabem stanju, da je zaskrbljeno hotelsko osebje pogosto klicalo Cher, ki je nazadnje sina odpeljala na zdravljenje, potem ko so ga našli nezavestnega v njegovi hotelski sobi.