Chris Brown velja za starega znanca policije, ki ima bogato kriminalno kartoteko. Foto: Reuters
Chris Brown velja za starega znanca policije, ki ima bogato kriminalno kartoteko. Foto: Reuters

Chris Brown je v četrtek v okviru ameriške turneje nastopil v dvorani Coral Sky v mestu West Palm Beach, po koncertu pa so ga na prizorišču z nalogom za aretacijo pričakali policisti. Okrožni šerif je v izjavi za javnost povedal, da se je nalog nanašal na zločin, ki ga je Brown zakrivil lani. Podrobnosti ni želel razkriti, povedal je le, da je bil 29-letni zvezdnik po plačilu varščine v znesku 2.000 dolarjev na prostost izpuščen le 52 minut po aretaciji.

Čeprav so bile oblasti skope z informacijami, pri ameriškem portalu TMZ poročajo, da naj bi se nalog za aretacijo nanašal na lanski Brownov fizični napad, ki ga je zagrešil med nastopom v enem izmed klubov v Tampi. Brown je takrat večkrat udaril klubskega fotografa in nato še pred prihodom policije zapustil prizorišče.

Vrsta kaznivih dejanj
Brown, ki je v svoji glasbeni karieri izdal osem samostojnih albumov, je sicer že večkrat prišel v navzkrižje z zakonom in zato nekajkrat pristal za zapahi. Najbolj odmeven incident med vsemi je gotovo brutalen napad na pevko Rihanno leta 2009, s katero sta bila par. Brown je takrat krivdo priznal in bil obsojen na petletno pogojno kazen, ki jo je pozneje prekršil in nato v zaporu odsedel tri mesece.

V množici drugih incidentov je bil Brown med drugim skupaj s svojim telesnim stražarjem aretiran leta 2013 v Washingtonu, pozneje istega leta pa je bil izključen iz programa za zdravljenje odvisnosti, ker je med družinsko terapijo razbil vetrobransko steklo maminega avtomobila.