V preteklih letih ga je sicer doletelo več obtožb fizičnih in spolnih napadov. Foto: AP
V preteklih letih ga je sicer doletelo več obtožb fizičnih in spolnih napadov. Foto: AP

Nedavno so štirje obiskovalci koncerta Chrisa Browna vložili tožbo, v kateri pevca ter člane njegovega spremstva Conwaya, Hooda Bossa (znanega kot Omololu Omari Akinlolu) in Sinka Ceeja obtožujejo, da so jih "brutalno in hudo pretepli". Larry Parker, Joseph Lewis, Charles Bush in Damarcus Powell trdijo, da je bil napad v zaodrju po koncertu v Fort Worthu v Teksasu neizzvan.

V dokumentih piše, da so bili tožniki povabljeni v VIP-prostor, kjer naj bi 30 minut čakali na glasbenega izvajalca. Ker naj bi se naveličali čakanja, so se odpravili proti izhodu, na poti pa je Bush pevcu čestital za koncert. Eden izmed Brownovih kolegov naj bi ob tem glasbeniku zavpil: "Se ne spomniš, da sta se vidva prepirala?" na kar je ta odgovoril: "Pa res. Tega ne pozabim." Temu naj bi sledil ukaz, naj Busha pretepejo.

Tožniki naj bi nato poskušali oditi, na hodnik pa naj bi jim sledilo od sedem do deset članov spremstva pevca R & B-ja, ki so jih napadli. Tožniki trdijo, da so jih 35-letni glasbenik in njegovi prijatelji obkrožili. Na pobudo Browna, ki je tudi sam sodeloval pri pretepanju, naj bi jih brcali ter tepli po glavah in prsih, ko so bili na tleh, pa naj bi jih tudi teptali. Eden izmed Brownovih podanikov naj bi v enega izmed tožnikov vrgel stol, poroča People.

V "brutalnem napadu" obtožencev, ki naj bi trajal dlje časa, so bili vsi tožniki hudo poškodovani. Glede na tožbo so vse štiri domnevne žrtve potrebovale zdravniško pomoč. Natančneje, Parker, ki naj bi imel poškodbe glave, je bil hospitaliziran in je potreboval obsežno zdravljenje.

Obenem je tožnike zmotilo tudi to, da Live Nation z Brownom nadaljuje poslovni odnos kljub njegovi zgodovini "neprimernega in nasilnega vedenja" ter "brezsramno profitira in promovira Brownovo turnejo The 11:11 Tour". V tožbi tako tožijo tudi promotorja koncertov.

Dokumenti omenjajo več preteklih pravnih težav obtožencev

"To je Teksas. Ljudem tukaj je vseeno, kako pomembni ali slavni mislite, da ste, dolžni ste upoštevati zakone in se vesti na primeren način. Neizzvano nasilje ne more in ne bo tolerirano," je dejal odvetnik tožnikov Tony Buzbee in dodal, da od izvajalca in njegovih somišljenikov nameravajo zahtevati vso odškodnino, ki jo zakon dovoljuje.

Poleg dejanske odškodnine, ki vključuje denarne izgube, bolečino in trpljenje, iznakaženost, duševne bolečine ter pretekle, sedanje in prihodnje zdravstvene stroške, tako zahtevajo tudi kaznovalno odškodnino, ki presega 50 milijonov dolarjev.

Dokumenti omenjajo več preteklih pravnih težav obtožencev, navaja pa tudi Brownove kršitve zakonov, vključno z njegovim napadom leta 2009 na takratno dekle Rihanno. V preteklih letih ga je sicer doletelo več obtožb fizičnih in spolnih napadov.