Chris Brown je leta 2009 fizično zlorabil takratno dekle Rihanno. Foto: Reuters
Chris Brown je leta 2009 fizično zlorabil takratno dekle Rihanno. Foto: Reuters

Obtožnica proti raperju je bila opuščena, in sicer ob pobudi neznane ženske, ki jo je vložila. Njena odvetnica Gloria Allred je za E! News potrdila, da je bil sporazum dosežen s poravnavo.

Za zdaj še ni jasno, kakšen dogovor sta strani dosegli, Brownov odvetnik pa tožbe, v kateri je žrtev zahtevala 17 milijonov dolarjev odškodnine, ni želel javno komentirati.

Tožba izhaja iz domnevne spolne zlorabe iz leta 2017. Ženska je Browna in njegovega prijatelja Lowlla Grissoma jr. obtožila malomarnosti, spolne zlorabe in napada s telesno poškodbo.

Trdila je, da je bila povabljena na zasebno zabavo v studiu, kjer je spoznala Grissoma, znanega tudi kot Young Lo. in Browna. Ko je tja prispela, naj bi ji odvzeli telefon – pod pretvezo, da Brown ne želi nobenih telefonov v studiu, zato se je s tem strinjala.

Nato so ji povedali, da je edini način, da telefon dobi nazaj, da se odpravi k Brownu domov. Tam je glasbenik vsem gostjam dal prozorne tablete s prahom, sama pa je ni želela vzeti.

Ko je videla tablete, številno orožje po celotni hiši in agresivno vedenje nekaterih Brownovih gostov, je postala prestrašena.

Njena odvetnica je na novinarski konferenci poudarila, da je njena stranka v času, ko je bila pri Brownu doma, postala žrtev grozne spolne zlorabe. "To je zagotovo ena najhujših spolnih zlorab, ki sem jih kadar koli videla in naša stranka je zaradi trpljenja izredno travmatizirana."

Brownovi odvetniki so od prve prijave njegovo krivdo zanikali. Po njihovih besedah raper ni storil ničesar narobe.