Zdravniki trdijo, da se Chris zaveda svojih napak in jih obžaluje. Zato se tudi poskuša naučiti, kako obvladovati jezo. Foto: EPA
Zdravniki trdijo, da se Chris zaveda svojih napak in jih obžaluje. Zato se tudi poskuša naučiti, kako obvladovati jezo. Foto: EPA

Pevec je zaradi napada na svoje nekdanje dekle Rihanno 95 dni (celo pet dni več, kot je določil sodnik) obiskoval program za obvladovanje jeze. Pokazal je velik napredek, so sporočili zdravniki, vendar pa je sodnik vseeno določil, da naj zdravljenje nadaljuje. Ob novici je bil 24-letni zvezdnik vidno razočaran, poroča People.

Napredek je pevec namreč pokazal šele pred kratkim, zato zdravljenja še ne morejo prekiniti. V času rehabilitacije Chris vstane vsak dan ob 5. uri zjutraj in trdo dela. 24 ur na teden opravlja družbenokoristna dela, osemkrat pa se udeleži terapij, na katerih se uči različnih tehnik sproščanja. Redno mora opravljati testiranja na mamila, prav tako pa so mu predpisali različna zdravila.

Zdravniki so na sodišču razkrili, da glasbenik trpi za bipolarno motnjo. Gre za bolezen, pri kateri se izmenjujejo depresivna obdobja, v katerih oseba čuti žalost, brezvoljnost in utrujenost, z maničnimi obdobji pretirano dobre volje in evforije. Poleg tega Browna muči nespečnost in trpi za posttravmatsko stresno motnjo. Hujši napad, podoben epileptičnemu, je Brown doživel avgusta lani zaradi velikega čustvenega stresa in izčrpanosti. Prav te psihiatrične motnje pa so razlog za njegove nenadzorovane izbruhe jeze in agresivno obnašanje, so sporočili zdravniki.

Če spomnimo, leta 2009 je takrat 20-letni Chris tik pred podelitvijo grammyjev pretepel pevko Rihanno in bil pozneje za to obsojen na 180 ur družbenokoristnega dela in pet let pogojnega zapora. Dobil je tudi prepoved približevanja Rihanni. Sledila so številna nespametna in agresivna dejanja, med drugim se je junija 2012 v baru stepel z raperskim kolegom Drakom, preiskujejo ga zaradi prometne nesreče s pobegom s kraja zločina, izpad je doživel tudi na družinski terapiji, ko je v okno maminega avtomobila vrgel kamen, ker ga je ta prosila, naj nadaljuje zdravljenje.