George Clooney ne želi biti krivec za odpuščanja v bolnišnici. Foto: EPA
George Clooney ne želi biti krivec za odpuščanja v bolnišnici. Foto: EPA

Neka ameriška televizija poroča, da so suspendirali vsaj 40 zaposlenih, med njimi tudi več zdravnikov, ki so kršili načelo zaupnosti, nekateri izmed njih pa so podatke, zapisane v kartoteki, posredovali tudi medijem.

Pravila bolnišnice določajo, da imajo dostop do pacientove kartoteke le tisti, ki za pacienta neposredno skrbijo, ne pa tudi drugi, ki s primerom niso povezani.

Ameriški zvezdnik je dejal, da je za pripetljaj izvedel iz medijev in da ni bil on tisti, ki je medicinsko osebje ovadil. "Čeprav se mi ne zdi primerno, da je osebje gledalo v mojo datoteko, čeprav za to niso bili pooblaščeni, in informacije prodajalo medijem, upam, da se bo bolnišnica odločila, da jih ne bo odpustila."

Tiskovni predstavnik bolnišnice je dejal, da ne verjame, da je osebje posredovalo zaupne informacije medijem, ampak meni le, da so zaposleni gledali v kartoteko, čeprav ne bi smeli. "Vendar je to prav tako velik prekršek, kot če bi informacije posredovali naprej. Vsekakor za njihovo dejanje ni opravičila."

George Clooney jo je v nesreči odnesel s počenim rebrom in odrgninami, njegova spremljevalka Sarah Larson pa si je v nesreči zlomila stopalo.