Tim Roth in Cormac Roth julija 2021. Foto: AP
Tim Roth in Cormac Roth julija 2021. Foto: AP

Kitaristu in skladatelju je bil novembra 2021 diagnosticiran rak zarodnih celic 3. stopnje, piše britanski The Guardian.

"Bil je vir energije, njegov duh je bil poln svetlobe in dobrote," piše v izjavi njegove družine. "Ne glede na to, kako divji je bil, je bil Cormac tudi utelešenje prijaznosti. Nežna duša, ki je ljudem okoli sebe prinesla toliko sreče in upanja. Žalost prihaja v valovih, prav tako solze in smeh, ko pomislimo na tega čudovitega fanta čez 25 let in 10 mesecev, kar smo ga poznali. Neustavljiv in radosten ter divji in čudovit otrok. Šele pred kratkim moški. Radi ga imamo. Kamor koli gremo, bo z nami."

Roth je diagnozo objavil na Instagramu. Podrobno je opisal, da mu je rak odvzel polovico sluha, težo in samozavest. "Življenje je kratko. To je kaos. In nikoli ne veš, kdaj boš to ti. Bodi zdrav in pojdi k zdravniku. J*** raka."

V svoji zadnji objavi, videoposnetku, ki je bil objavljen avgusta, se je svojim sledilcem zahvalil za podporo. "Ne moreš vedno izbrati svoje usode. Ne moreš vedno izbrati svoje prihodnosti."

Leta 2018 je izdal album Python in sodeloval tudi pri glasbi za film New Order Michela Franca iz leta 2020. Glasbo je objavljal tudi na Soundcloudu.

Njegova družina ga je imenovala kot izjemno nadarjenega in izjemnega glasbenika, čigar strast in ljubezen do ustvarjanja glasbe segata v otroštvo, ko je bila njegova kitara večja od njega samega. Dodali so: "Po Cormacovih besedah: 'Poskrbite, da počnete stvari, ki jih imate radi.'"