Cristiano Ronaldo velja za enega največjih nogometnih zvezdnikov. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo velja za enega največjih nogometnih zvezdnikov. Foto: Reuters

Številka je izračunana na podlagi skupnega števila sledilcev na njegovih računih na Instagramu, Facebooku, Twitterju, YouTubu ter na kitajskih družbenih omrežjih Weibo in Kuaishou.

To ne pomeni, da ima milijardo posamičnih sledilcev, saj ga mnogi spremljajo na več omrežjih, nekateri pa so tudi boti.

Kljub temu pa strokovnjak za družbene medije Paolo Pescatore iz družbe PP Foresight številko opisuje kot "neverjetno" ter napoveduje, da bodo mediji in tržne znamke zelo pozorni na to.

"Kakšen dosežek, ki še dodatno poudari koreniti obrat v medijih," je povedal za BBC. "To kaže moč, kako se da, zahvaljujoč tehnologiji, doseči novo, mlajše občinstvo."

In Ronaldo lahko svoj dosežek še izboljša, saj drugače od nekaterih drugih nima svojega kanala na TikToku in Threadsih.

Na nogometnih igriščih je bil Ronaldo poznan po svojem rivalstvu z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem, a se slednji s 623 milijoni skupnih sledilcev Portugalcu niti ne približajo.

Drugi zvezdniki z največjo prisotnostjo na družbenih omrežjih:

Selena Gomez (igralka/pevka): 690 milijonov
Justin Bieber (pevec): 607 milijonov
Taylor Swift (pevka): 574 milijonov
The Rock (igralec): 557 milijonov
Kylie Jenner (resničnostna zvezdnica in vplivnica): 551 milijonov
Ariana Grande (pevka): 508 milijonov
MrBeast (največji zvezdnik YouTuba): 543 milijonov

Ronaldo je mejnik dosegel, zahvaljujoč svoji odločitvi prejšnji mesec, da se pridruži YouTubu, na katerem se je na njegov kanal v enem samem tednu naročilo 50 milijonov uporabnikov. Zaenkrat so na kanalu objavljeni večinoma pogovori med Ronaldom in njegovo soprogo Georgino Rodríguez, pa tudi z njegovim nekdanjim kolegom iz ekipe Manchester United Riom Ferdinandom.

Ronaldova kariera je polna rekordov. Med drugim je najboljši strelec v zgodovini Lige prvakov, ima največ zadetkov v evropski ligi prvakov in več mednarodnih nastopov kot kdor koli drug.