Igralec se spopada s številnimi obtožbami. Foto: Reuters
Igralec se spopada s številnimi obtožbami. Foto: Reuters

Ženska, ki je v sodnih dokumentih imenovana zgolj kot Jane Doe, naj bi oskarjevca spoznala leta 2013 v baru na Manhattnu. Njo in njeno prijateljico je povabil na pijačo v bližnji hotel. Neimenovana ženska pa je po vabilu z njim odšla v njegovo hotelsko sobo, kjer je dejal, da se mora le preobleči. Ko je ženska želela sobo zapustiti, naj bi ji Gooding zaprl pot in jo porinil na posteljo ter jo posilil. Čeprav naj bi mu večkrat rekla "ne", se ni ustavil. Ko je znova želela oditi, se je, po njenih trditvah, vse skupaj znova ponovilo, poroča The New York Times.

Ženska želi porotno sojenje in ustrezno kazen za igralca, ki naj bi ji prizadejal tako telesne kot duševne rane.

"Obtožbe so neresnične. Gre za dogodek, ki se je zgodil pred sedmimi leti, v tem času pa ni bilo nobene pritožbe. Verjamemo, da bodo pritožbe opuščene," je za Reuters trditve zavrnil Mark Jay Heller, igralčev odvetnik.

52-letnik se tako sooča z obtožbo večkratnega posilstva, medtem pa še vedno čaka na sojenje, ker ga je več žensk obtožilo otipavanja.

Za nedolžnega se izreka tudi v številnih obtožbah otipavanja

Leta 2019 so ga tri različne ženske obtožile otipavanja v newyorških nočnih klubih, incidenti pa naj bi se zgodili leto pred tem. Pisarna okrožnega javnega tožilca je javno dokumentirala trditve še 19 žensk, ki igralca obtožujejo nezaželenega spolnega dotikanja. Zahtevali so pričanje omenjenih žensk, da bi dokazali vzorčno vedenje obtoženega. Sodnik je odobril pričanje dveh. Število obtožb je do zdaj naraslo že na 30, po podatkih sodnih dokumentov pa nobena Goodinga ni obtožila posilstva.

Primeri še niso bili razrešeni. Zaradi pandemije novega koronavirusa so namreč aprilsko sojenje prestavili.