Poročila sta se leta 1983. Foto: EPA
Poročila sta se leta 1983. Foto: EPA

Dan Aykroyd in Donna Dixon sta se odločila, da po 39 letih odideta po ločenih poteh. "Ostajava poročena, skupaj bova vzgajala otroke, ostala bova sodelavca in poslovna partnerja," je povedal igralski par, ki se je po skoraj štirih skupno preživetih desetletjih razšel.

Ustvarila sta si družino. Foto: EPA
Ustvarila sta si družino. Foto: EPA

69-letni zvezdnik filma Izganjalci duhov (Ghostbusters) in pet let mlajša žena, ki sta se sicer leta 1983 spoznala na snemanju komedije Doctor Detroit in še istega leta stopila pred oltar, naj bi še naprej ostajala v "ljubečem prijateljstvu", poroča People.

Skupaj sta sicer zaigrala tudi v štirih drugih filmih – Območje somraka (Twilight Zone: The Movie), Vohuni kot midva (Spies Like Us), Prevaranti in norci (The Couch Trip) in Rajski otok (Exit to Eden). V zakonu so se jima rodile tri hčerke: 24-letna Stella, štiri leta starejša Belle in 32 let stara Danielle, ki je sicer znana tudi pod umetniškim imenom Vera Sola.

Emmyjev nagrajenec je bil sicer v preteklosti bežno zaročen s Carrie Fisher – zaročila sta se na prizorišču filma Brata Blues (The Blues Brothers), a je bila zveza prekinjena, ker se je igralka vrnila v objem glasbenika Paula Simona.