Daniel Craig in Rachel Weisz sta se poročila leta 2011. Leta 2018 se jima je rodila hčerka Grace. Foto: AP
Daniel Craig in Rachel Weisz sta se poročila leta 2011. Leta 2018 se jima je rodila hčerka Grace. Foto: AP

"Nočem zapustiti večjega premoženja naslednji generaciji. Ideja dediščine se mi zdi precej 'neokusna'," je dejal 53-letni zvezdnik Jamesa Bonda za britansko revijo Candis. "Moja filozofija je, da se vsega denarja znebiš, preden umreš. Mar ne obstaja neki stari rek, da če umreš bogataš, ti je spodletelo?"

Craig je ob tem poudaril, da je ameriški industrialec Andrew Carnegie pred smrtjo leta 1919 razdal več milijard dolarjev. "To samo kaže, kako bogat je bil, ker stavim, da je nekaj denarja tudi obdržal.”

Britanski igralec, čigar premoženje ocenjujejo na 160 milijonov dolarjev, ima z nekdanjo soprogo Fiono Loudon 29-letno hčer Ello, s sedanjo soprogo igralko Rachel Weisz pa še triletno hčerko Grace. 51-letna Weiszova ima poleg tega iz prejšnje zveze z režiserjem Darrenom Aronofskim 15-letnega sina Henryja.

A zdi se, da nobeden od Craigovih otrok ne bo mogel računati na bogato zapuščino, če se bo igralec res držal svojega načela.

Večino svojih milijonov je Craig zaslužil z vlogo Jamesa Bonda, ki ga je upodobil kar petkrat, prvič leta 2006 v filmu Casino Royale.

Zadnjič ga bomo v smokingu agenta 007 gledali v delu z naslom No Time to Die, ki bo po dolgem zaostanku zaradi pandemije v kinematografih oktobra. Za to vlogo naj bi prejel 25 milijonov dolarjev.