Daniel Radcliffe je odraščal na očeh javnosti. Nekaj časa je užival v slavi in burnem nočnem življenju, nato pa se je zavedel, da je zabredel v težave. Foto: EPA
Daniel Radcliffe je odraščal na očeh javnosti. Nekaj časa je užival v slavi in burnem nočnem življenju, nato pa se je zavedel, da je zabredel v težave. Foto: EPA

21-letni igralec pravi, da je začel preveč piti med snemanjem Harryja Potterja in Polkrvnega princa, šestega filma o mladem čarovniku iz leta 2009. "Brez alkohola nisem mogel več uživati v stvareh. Nekaj let sem bil tako zaljubljen v zamisel, da živim življenje nekakšne slavne osebnosti, kar pa meni nikakor ne pristaja."

Namesto da bi zgolj omejil uživanje alkohola, se je odločil, da se mu v celoti odpove. "Saj bi bil z veseljem oseba, ki gre na zabave in spije par pijač in se ima lepo, a to mi ne uspeva," je dejal. "Tako da zdaj raje ostajam doma in berem, grem na večerjo s kom, se pogovarjam z ljubo osebo ali s kom, ki me nasmeji."

Radcliffe, ki je zaslovel pri rosnih 11 letih, ko je dobil vlogo v filmskih priredbah knjižnih uspešnic J. K. Rowling o najstniškem čarovniku, je o svojih težavah z alkoholom spregovoril v intervjuju v reviji GQ, kjer je bilo govora tudi o odraščanju v zrelega igralca.

"Utišal bom debate o otroškem igralcu"
Čeprav se številni otroški igralci le s težavo prebijejo do uspeha v odraslosti, Radcliffe pravi, da je bil odločen, da bo dokazal, da imajo lahko tudi otroški igralci dolge in uspešne kariere. "Če mi uspe ustvariti kariero po Potterju in bo ta uspešna, raznolika ter dolgotrajna, bom s tem utišal debate o otroškem igralcu," pravi. Zadnji film iz serije, Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del, bo svetovno premiero doživel v četrtek.