Lani je kralj dobil v dar domač med Davida Beckhama. Foto: AP
Lani je kralj dobil v dar domač med Davida Beckhama. Foto: AP

David Beckham, ki naj bi se prejšnji mesec zasebno srečal s kraljem Karlom III., je bil uradno imenovan kot ambasador monarhove dobrodelne organizacije King's Foundation.

Nekdanji britanski nogometaš, ki se je z učenci udeležil tudi tečaja lesarstva, ki ga je organizirala fundacija, je dejal, da je "vedno želel pomagati mladim, da razširijo svoja obzorja", in dodal, da se "zlasti se veseli, da bo podpiral prizadevanja fundacije, da bi mladim zagotovila večji dostop do narave".

49-letnik je poudaril, da je bilo navdihujoče poslušati o vladarjevem delu, predvsem pa je bil navdušen nad tem, da sta si izmenjala čebelarske nasvete. Med strogim zaprtjem zaradi pandemije covida-19 je namreč Beckham razvil strast do čebelarstva, za svetovni dan čebel je tudi objavil videoposnetke, kako se ukvarja s svojimi panji, poroča Sky News.

Maja lani je britanskemu monarhu, ki se po diagnozi z rakom počasi, a vztrajno vrača k opravljanju javnih dolžnosti, podaril tudi kozarec medu, ki ga je pridelal doma.

Fundacija, ki jo je kralj še kot valižanski princ ustanovil leta 1986, želi oživiti skupnosti z urbano regeneracijo in načrtovanjem ter podpirati trajnostno proizvodnjo hrane in poučevati podeželske spretnosti.