Zaročila sta se po šestih letih zveze. On je star 57 let, ona 29, skupaj pa imata triletno hčerkico Sky. Foto: EPA
Zaročila sta se po šestih letih zveze. On je star 57 let, ona 29, skupaj pa imata triletno hčerkico Sky. Foto: EPA
Iluzionist David Copperfield
Slavni iluzionist je zadnja leta posvetil nepremičninam. Ustvaril je luksuzno letovišče na Bahamih. Foto: Reuters
David oddaja enega izmed svojih 11 otokov. Foto: Musha Cay

Zaročil se je s francosko modno oblikovalko in manekenko Chloe Gosselin, ki je od njega mlajša 28 let. Zaljubljenemu paru, v zvezi sta šest let, se je leta 2010 rodila hčerkica Sky.

"O, to pa je zelo dolgo nazaj," so prve besede, s katerimi je Britanec komentiral šestletno zvezo s Chloe za revijo Hello. Dodal je: "Zdaj sem zaročen, v mislih in v srcu sem predan Chloe." O svoji ljubezni do Davida je za omenjeno revijo spregovorila tudi Francozinja: "Tako srečna sem, da sem našla Davida. Na svetu je le peščica takšnih ljudi, kot je on. Več kot 30 let je briljiral profesionalno. Dosegel je nekaj izrednih stvari."

"Čaral" bo v Las Vegasu
David Seth Kotkin (to je njegovo pravo ime, pozneje se je preimenoval v Davida Copperfielda, po romanu Charlesa Dickensa iz leta 1850) se vrača na prizorišče kot čarovnik - lani je namreč podpisal triletno pogodbo za nastopanje v Las Vegasu.

Copperfield je zaslovel s "čudeži", kot so (navidezno) izginotje Kipa svobode, rešitev iz zloglasnega zapora Alcatraz in hoja skozi Kitajski zid. Za svoje oddaje je prejel kar nekaj emmyjev.

Denar mu ni nikoli predstavljal težav - leta 2003 ga je revija Forbes uvrstila na deseto mesto najbolje plačanih zvezdnikov na svetu, saj je samo v tem letu zaslužil 57 milijonov dolarjev. Naslednje leto se je z enako vsoto uvrstil na 35. mesto, leta 2005 pa je bil 41. največji zaslužkar med slavnimi.

David ustvaril raj na zemlji
Veteranski zabavljač je zadnja leta posvetil predvsem nepremičninam in turizmu - v lasti ima verigo 11 otokov, znanih pod skupnim imenom Copperfield Bay (Copperfieldov zaliv), ki jih je spremenil v ekskluzivno karibsko letovišče. "Letovišče sem ustvaril s pomočjo krasnih mest, ki sem jih obiskal, in s pomočjo lastne domišljije, ki sem jo moral pokazati med svojim delom," je milijarder dejal pred kratkim v intervjuju za Forbes.

Na enem izmed otokov živi s svojo družino, drugega izmed svojih zasebnih koščkov Bahamov, otok Musha Cay, pa Copperfield tudi oddaja vsem, ki bi radi uživali v paradižu na zemlji, kjer "zasebno sonce greje vaš obraz in zasebni valovi pljuskajo ob vaša stopala".

Glavna otoška rezidenca, slabih tisoč kvadratnih metrov prostran Highview, ima svojo lastno plažo in pomol. Otok ima celo svojo zasebno pristajalno stezo. Otok Musha Cay je seveda opremljen tudi s številnimi vrstami udobja - od klimatizirane telovadnice in poslovnega središča do sladkovodnega bazena in teniških igrišč. Na otoku lahko prespi do 24 gostov v 12 spalnicah, za prevoz pa skrbi 22 avtomobilčkov za golf.